Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
5. července 2024 v 11:50
Čas čtení 0:40

Provozovatel elektrických koloběžek ti dá slevu za jízdu s helmou. Jak na to?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Provozovatel elektrických koloběžek ti dá slevu za jízdu s helmou. Jak na to?
Zdroj: Flickr/VCU Capital News Service/volně k užití

Společnost Lime poskytne slevu 10 procent na jízdu všem zákazníkům a zákaznicím, kteří se vyfotí s helmou.

Cílem firmy je motivovat k větší bezpečnosti. Pro získání slevy je nutné pouze vyfotit svůj obličej s nasazenou helmou. Fotku následně zanalyzuje umělá inteligence. Informuje o tom server Mediaguru.cz

3. července 2024 v 11:00 Čas čtení 4:26 Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá

„Už od začátku působení Lime v Česku pozorujeme, že v létě vždy přibydou ‚prvojezdci‘, kteří s námi následně zůstanou a jezdí pravidelně. Právě léto vnímáme jako příležitost pomoci jezdcům vytvořit si při jízdě správné návyky – hlavně parkování na určených místech a ježdění podle předpisů a pouze po silnicích a cyklostezkách,“ uvedl Václav Petr, generální ředitel Lime pro Česko a Maďarsko. 

Umělá inteligence je schopna na základě tisíců selfie rozpoznat, co má jezdec na hlavě. Kromě toho umí rozpoznat také čepici či kšiltovku. Novinku již společnost otestovala v Maďarsku. 

4. července 2024 v 13:31 Čas čtení 1:06 Posun v případu týraného psa v Uherském Hradišti. Majiteli hrozí vězení, jak je na tom Blade? Posun v případu týraného psa v Uherském Hradišti. Majiteli hrozí vězení, jak je na tom Blade?

Pokud ti navíc ještě nebylo 18 let, je helma povinnou součástí výbavy. Pro jezdce na koloběžce platí stejné povinnosti jako pro cyklisty. Do 18 let věku tak pro tebe platí povinnost použít za jízdy ochrannou přilbu schváleného typu podle zvláštního právního předpisu a mít ji nasazenou a řádně připevněnou na hlavě.

Domů
Sdílet
Diskuse