Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
8. července 2024 v 11:53
Čas čtení 0:57

Letní slevy dorazily do Česka. Podívej se, na co si dát pozor

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Letní slevy dorazily do Česka. Podívej se, na co si dát pozor
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

I letos do Česka zamířily tradiční letní výprodeje, které u některých produktů přinesly snížení cenovky až o desítky procent.

Slevové akce ve většině obchodů potrvají až do poloviny srpna. Aktuálně se slevy pohybují okolo padesáti procent, do srpna však mohou vzrůst až na osmdesát procent. Lidé je nejčastěji využívají k nákupu oblečení, bot či potřeb na dovolenou. Informuje o tom stanice ČT24

3. června 2024 v 16:11 Čas čtení 1:18 Žena nakupuje ze spaní, utratila už desítky tisíc korun Žena nakupuje ze spaní, utratila už desítky tisíc korun

Slevy však neznamenají jen úlevu pro peněženky nakupujících, ale také vyšší výdělek pro samotné obchodníky, kterým díky tomu letos vzrostly tržby asi o pětinu. „Bavíme se zhruba mezi deseti a dvaceti procenty nárůstu účtenky na každého zákazníka. Na druhou stranu musíme vzít v potaz, že marže jde dolů, to znamená, že lidé nakoupí více kusů za nižší cenu,“ uvedla pro ČT24 ředitelka Fashion Arena Prague Outlet Lenka Čapková.  

Pozor na nesrovnalosti 

Podle České obchodní inspekce (ČOI) se musí obchodníci během slevových akcí držet platných pravidel. Jedno z nich se týká cenovek, na kterých musí být společně s akční cenou uvedena také nejnižší cena za posledních 30 dnů. Sleva vypočítaná z běžné ceny je chyba, za niž se udělují pokuty. ČOI také doporučuje zkontrolovat si po nákupu účtenku a případné nejasnosti řešit hned na místě. 

5. července 2024 v 13:13 Čas čtení 0:30 Stát chystá online aukce zabavené elektroniky. K mání budou Apple produkty za zlomek ceny Stát chystá online aukce zabavené elektroniky. K mání budou Apple produkty za zlomek ceny

„Máme ucelená data za první čtvrtletí letošního roku, která můžeme srovnat s těmi loňskými. A tady jsme se dostali na 37 procent zjištění. To znamená, dá se říci, že je tady více než desetiprocentní zlepšení ve srovnání s loňským rokem,“ řekl pro ČT24 mluvčí inspekce František Kotrba. Kvůli pochybení při poskytování slev letos ČOI uložila pokuty ve výši více než čtyř milionů korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse