Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
5. července 2024 v 13:13
Čas čtení 0:30

Stát chystá online aukce zabavené elektroniky. K mání budou Apple produkty za zlomek ceny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Stát chystá online aukce zabavené elektroniky. K mání budou Apple produkty za zlomek ceny
Zdroj: Pexels/Vlada Karpovich/volně k užití

Pod taktovkou pražského finančního úřadu se během července a srpna uskuteční série online dražeb, které veřejnosti nabídnou množství zabavené elektroniky v celkové hodnotě přesahující 30 milionů korun.

Mezi draženými produkty nechybí chytré telefony, tablety či sluchátka. Důvodem jejich zařazení do aukce je fakt, že u nich nebyla zaplacena daň z přidané hodnoty. Největším hitem jsou podle stanice CNN Prima News zejména iPhony a macbooky. 

 

Slevy v rámci aukce jsou skutečně výrazné. Například telefon, jehož cenovka na pultech obchodů běžně přesahuje částku 30 tisíc korun, je v aukci dostupný za cenu lehce přesahující 11 tisíc. 

3. července 2024 v 13:39 Čas čtení 1:16 ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně?

Jak na to? 

Pro účast v online aukci se stačí zaregistrovat a přihlásit do aplikace Aped, jejímž autorem je státní správa a která slouží k elektronickým dražbám. „Zde si každý zájemce založí profil, je potřeba ověřit identitu, například prostřednictvím bankovní identity, a následně už si může vybrat svou dražbu a účastnit se jí,“ vysvětlil pro CNN Prima News mluvčí finanční správy Patrik Madle. 

Domů
Sdílet
Diskuse