Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
17. července 2024 v 11:36
Čas čtení 1:04

PŘEDPOVĚĎ: Přes týden jen přeháňky, v neděli zase silné bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Přes týden jen přeháňky, v neděli zase silné bouřky
Zdroj: Freepik/volně k použití

Součástí klasického českého letního počasí jsou vysoké teploty a bouřky. Jak to bude vypadat po zbytek týdne?

Středa bude ve znamení oblačnosti. V jihovýchodní polovině území se mohou ojediněle objevit přeháňky nebo i bouřky. „Pozdní odpoledne a večer již budou beze srážek a postupně se začne vyjasňovat,“ napsal ČHMÚ na platformu X. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 23 a 28 stupni, na jihu Moravy se mohou vyšplhat až ke 30. V horách naměříš 20 stupňů.

Čtvrteční obloha se lehce vyjasní. Maximální teploty se zvednou, naměříš mezi 27 a 31 stupni. V noci se budou pohybovat nejméně mezi 19 a 15 stupni. Během dne bude vát slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr do čtyř metrů za sekundu.

V pátek se do hor vrátí ojedinělé přeháňky a bouřky. Maxima se budou pohybovat mezi 28 až 32 stupni, na severovýchodě to bude lehce méně, a to 26 až 29 stupňů. Nejméně v noci naměříš mezi 18 až 14 stupni. Bude foukat slabý proměnlivý vítr a na východě severovýchodní vítr do čtyř metrů za sekundu.

Sobota se ponese v podobném duchu. Teploty se lehce zvýší, ale jinak tě nečeká žádná změna oproti pátečnímu dni. Na rozdíl od neděle, kdy přijdou silné bouřky. Sleduj, jak se situace vyvíjí, a dávej si pozor. Nejvyšší teploty dosáhnou 30 až 34 stupňů, ty nejnižší 18 až 14 stupňů. Bude foukat vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu.

Domů
Sdílet
Diskuse