Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
20. července 2024 v 10:05
Čas čtení 1:03

Samosběr borůvek 2024: Podívej se, kde si nasbíráš letní mňamky za tu nejlepší cenu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Samosběr borůvek 2024: Podívej se, kde si nasbíráš letní mňamky za tu nejlepší cenu
Zdroj: Unsplash/Mario Mendez/volně k použití

Tradičně oblíbené letní samosběry jsou v plném proudu.

České lesy letos milovníkům a milovnicím borůvek příliš nepřejí, jejich úroda totiž není příliš bohatá. Naštěstí však v Česku najdeme hned několik farem, které nabízejí samosběry této oblíbené plodiny za výhodnou cenu. 

19. července 2024 v 14:40 Čas čtení 0:46 Tyto prodejny oblíbeného řetězce dočasně zavírají. Podívej se, kde nenakoupíš Tyto prodejny oblíbeného řetězce dočasně zavírají. Podívej se, kde nenakoupíš

Jednou z nich je farma Lička v Rychalticích u Frýdku-Místku, kde si můžeš nasbírat plný košík v ceně 150 korun za kilo. Pro návštěvu farmy je nutné se dopředu zaregistrovat na konkrétní termín. 

Samosběr nabízí také Borůvková farma v Provodově u Luhačovic, kde tě vyjde jedno kilo na 180 korun, minimální množství činí dvě kila na osobu. Pokud tě nebaví borůvky sbírat vlastnoručně, můžeš si koupit již dopředu natrhané. Ty tě vyjdou na 220 korun za kilo. Areál je otevřen od pondělí do neděle mezi 9. a 17. hodinou. 

Další možností je farma v Čejkovicích u Hluboké nad Vltavou, kde mají až do konce července otevřeno od 9. do 17. hodin. Jedno kilo borůvek tam stojí 190 korun, již sebrané borůvky pak stojí 230 korun za kilo. Na místě je také možné zakoupit plastový kyblíček za 30 korun nebo krabičku za 10 korun. 

17. července 2024 v 13:00 Čas čtení 5:49 Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví

Pouhých 150 korun za kilo utratíš při samosběru v zahradnictví v Samšíně, kde mají otevřeno od pondělí do pátku mezi 9. a 19. hodinou. V sobotu je možné si přijít nasbírat borůvky od 9 do 11 hodin. Cena natrhaných borůvek se pak pohybuje mezi 200 až 220 korunami za kilo. 

A možnost samosběru nabízí také farma v Libé u Františkových Lázní, kde tě kilo vyjde na 150 korun. Již nasbírané borůvky pak stojí 200 korun za kilo. Borůvky však dozrávají postupně, a proto je návštěva možná pouze po předchozí telefonické domluvě

Domů
Sdílet
Diskuse