Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
31. července 2024 v 13:43
Čas čtení 0:34

AKTUÁLNĚ: Výstraha pro Česko. Ve středu odpoledne hrozí extrémně vysoké teploty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Výstraha pro Česko. Ve středu odpoledne hrozí extrémně vysoké teploty
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie

V nížinách čekají většinu Česka vysoké teploty, které přesáhnou 31 stupňů.

V Čechách odpoledne naměříš přes 30 stupňů, na jihu může teplota vystoupat až k 34 stupňům. Český hydrometeorologický ústav doporučuje lidem dodržovat pitný režim a omezit tělesnou zátěž.

31. července 2024 v 10:29 Čas čtení 0:39 Na Makarské riviéře hoří. Oheň zasáhl i chorvatský přírodní park Na Makarské riviéře hoří. Oheň zasáhl i chorvatský přírodní park

„Díky ostrým slunečním paprskům bude hodnota UV indexu v poledních hodinách až 6,5. Při těchto hodnotách se vyplatí se před slunečními paprsky chránit nebo se jim úplně vyhnout,“ píšou meteorologové na platformu X.

Výstraha před vysokými teplotami platí pro Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Ústecký a Středočeský kraj, část Libereckého, Královehradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého a Zlínského kraje. Týká se to také Prahy a jihu Vysočiny.

Domů
Sdílet
Diskuse