Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
31. července 2024 v 10:29
Čas čtení 0:39

Na Makarské riviéře hoří. Oheň zasáhl i chorvatský přírodní park

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Makarské riviéře hoří. Oheň zasáhl i chorvatský přírodní park
Zdroj: Refresher

Poblíž chorvatského letoviska Tučepi propukl rozsáhlý požár. Na místě zasahují nejméně dvě hasičská letadla.

Požár vypukl v Gornji Tučepi. Všichni obyvatelé města jsou v pohotovosti a připravují se na možnou evakuaci. V okolí poletuje popel. Informuje o tom server Slobodna Dalmacia.

„Situace je docela napjatá. Oheň, který přiživuje bóra (vítr na Jadranu), se šíří velmi rychle. Šíří se téměř všemi směry. Na místě požáru jsou hasičské sbory od Splitu až po Makarskou riviéru. Bojují s nadlidským úsilím, aby zabránili tomu, aby se oheň rozšířil směrem k Tučepi,“ řekl velitel hasičů Tucaković.

Hasičské jednotky z oblasti celé Makraské riviéry a Splitsko-dalmatské župy zaujímají prostor na celkem čtyřkilometrové linii. Oheň už pronikl do Přírodního parku Biokovo. Ve vesnici, kde požár vypukl, byly slyšet detonace. Není však jisté, zda se jednalo o o explozi vozidla či zbraní uložených v domě.

Jak se oheň rozšířil zatím není známo, podle nepodložených informací by se mohl rozšířit od hořícího automobilu.

Domů
Sdílet
Diskuse