Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová ČTK
8. srpna 2024 v 13:30
Čas čtení 0:49

AKTUÁLNĚ: Na Lazarské v Praze zasahují hasiči. Na člověka tam spadla římsa

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Na Lazarské v Praze zasahují hasiči. Na člověka tam spadla římsa
Zdroj: Twitter/Hasiči Praha

Na místě zasahují policajti, hasiči a záchranáři. Ulice je uzavřená jak pro automobilovou dopravu, tak i pro hromadnou, a to v obou směrech.

Aktualizovali jsme o výpověď svědka. 

„Aktuálně zasahujeme v Lazarské ulici v Praze 1, kde ze střechy spadl pravděpodobně kus římsy,“ napsala Policie ČR ve čtvrteční poledne na platformu X. Římsa dopadla na místo, kde je tramvajová zastávka ve směru na Národní třídu.

Zdivo zasáhlo jednoho muže. „Jednalo se o velmi vážný úraz. Proběhla resuscitace, bohužel zranění byla natolik vážná, že muž zhruba kolem padesáti let na místě zemřel,“ řekla pro Českou televizi Jana Poštová, mluvčí pražské záchranné služby, která na místo vyslala posádku, lékaře i inspektora.

Policie ČR uvedla, že v době nehody byla v Praze silná bouřka. „Ze římsy jsme rozebrali celkově zhruba 100 kilogramů uvolněného materiálu hrozícího pádem,“ poznamenali pražští hasiči na platformě X.

 

Očitý svědek neštěstí ČTK řekl, že muž stál na zastávce sám. Naopak na protilehlé zastávce se před prudkým deštěm schovávalo několik lidí. Když viděli, že muže něco zasáhlo, rozběhli se k němu, zavolali záchrannou službu a poskytovali mu první pomoc včetně masáže srdce. Zasaženému ale už nedokázali pomoct ani záchranáři, kteří podle svědka přijeli do pěti minut od nahlášení události.

Domů
Sdílet
Diskuse