Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. srpna 2024 v 13:44
Čas čtení 0:43

Fotbalový komentátor České televize končí. Bude kandidovat za Rajchlovu stranu PRO

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Dřívější fotbalista Josef Němec už nebude dále komentovat sportovní přenosy na obrazovkách České televize. Důvodem je jeho politické angažmá, které se neshoduje s etickým kodexem ČT.

Němec se v podzimních krajských volbách rozhodl v Karlovarském kraji kandidovat na druhém místě společné kandidátky PRO Jindřicha Rajchla a Trikolory. Informoval o tom server iDnes.cz

3. srpna 2024 v 11:16 Čas čtení 1:01 Český komentátor na olympiádě nepřechyloval cizí ženská jména. Televizi se to nelíbí Český komentátor na olympiádě nepřechyloval cizí ženská jména. Televizi se to nelíbí

„Politická kandidatura je v rozporu s Kodexem ČT, a tudíž není Josef Němec aktuálně osloven k žádné spolupráci,“ řekla serveru mluvčí ČT Veronika Krejčová. Kodex přitom všem zaměstnancům veřejnoprávního média zakazuje spojení s politickými či náboženskými názory. 

Ke svému konci na televizních obrazovkách se vyjádřil i sám Němec, který by se podle svých slov k práci komentátora rád vrátil v případě, že v podzimních volbách nebude zvolen. „Musím respektovat kodex, takže jsem dočasně z vysílání odstaven. Kdybych ve volbách neuspěl, tak je na vůli sportovního úseku, zda mě na obrazovky vrátí či ne. Už jsem to jednou v minulosti takto měl a taková dohoda existuje s vedením redakce i tentokrát,“ řekl serveru. 

Josef Němec byl dříve profesionálním ligovým fotbalistou. V 90. letech působil v pražské Spartě, s níž v letech 1995 a 1997 slavil mistrovské tituly. Následně působil také v mexickém klubu Cruz Azul nebo v Dynamu České Budějovice. Profesionální kariéru ukončil v roce 2006. 

Zpět
Sdílet
Diskuse