Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Barbora Fábryová
14. srpna 2024 v 16:10
Čas čtení 0:43

VIDEO: Ukrajinci v ruském městě sundali z úřední budovy ruskou vlajku. Vyměnili ji za ukrajinskou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ukrajinci v ruském městě sundali z úřední budovy ruskou vlajku. Vyměnili ji za ukrajinskou
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky (ilustrační foto)

Ukrajinští vojáci vztyčili v ruském městě Sudža ukrajinskou vlajku.

  • Ukrajinská státní televize ve středu odvysílala reportáž. Zachycuje na ní ukrajinské vojáky, kteří stahují ze stožáru na úřední budově ve městě Sudža v Kurské oblasti ruskou vlajku a vyměňují ji za ukrajinskou.
  • Součástí reportáže byly i záběry na trojici ukrajinských vojáků stojících na střeše nad vchodem do třípatrové budovy, údajně školy s kolejí, jak ze stožáru stahují ruskou vlajku a křičí „Sláva Ukrajině“.
  • Zpravodajka ukrajinské státní televize v reportáži uvedla, že ukrajinské síly mají nad městem Sudža plnou kontrolu. Doplnila, že TV štáb dorazil do města jako součást vojenské kolony, která přivezla i humanitární pomoc pro civilisty.
14. srpna 2024 v 13:00 Čas čtení 1:14 Medveděv uvedl, že Rusové se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Válka skončí, až to budou považovat za přijatelné Medveděv uvedl, že Rusové se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Válka skončí, až to budou považovat za přijatelné

Širší kontext: Kurská oblast je v centru pozornosti od 6. srpna, kdy na její území vtrhly ukrajinské ozbrojené síly. Ve snaze zastavit jejich průnik ruské velení vyslalo do boje kromě pohraničníků i novobrance, přičemž mnozí z nich padli do ukrajinského zajetí.

V důsledku vpádu ukrajinských jednotek v Kurské oblasti, který nezastavily ani obranné valy vybudované po rozpoutání války na Ukrajině, od minulého pátku platí režim mimořádné situace na federální úrovni.

Domů
Sdílet
Diskuse