Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
17. srpna 2024 v 16:03
Čas čtení 1:03

Růžičkovi hrozí až 10 let vězení. Kromě dalších trestných činů měl vyhrožovat pracovnici, po které chtěl pití zdarma

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Růžičkovi hrozí až 10 let vězení. Kromě dalších trestných činů měl vyhrožovat pracovnici, po které chtěl pití zdarma
Zdroj: OKTAGON MMA

Kontroverzní zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička je od pátku ve vazbě. Poslal ho tam pražský obvodní soud v obavě, že by svou trestnou činnost opakoval.

Růžička má na svém kontě za poslední dobu dle policie hned několik trestných činů. „Pražští kriminalisté zadrželi 26letého muže, který je obviněn z několika trestných činů. I přestože soud už muži uložit podmíněný trest odnětí svobody, muž ve své trestné činnosti dál pokračoval,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR hl. m. Prahy Kristýna Soukupová.

16. srpna 2024 v 8:30 Čas čtení 2:50 Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest

Podmíněný trest si Růžička vysloužil loni za útok na muže, který skončil bezvládně ležící na zemi. Zápasník se u incidentu dokonce i natočil. Od té doby podmínku zápasník porušil hned několikrát.

Na konci července napadl muže, který se zastal dívky. Začátkem srpna údajně chtěl po pracovnici rychlého občerstvení pití zdarma, protože je známá osobnost. Když se obsluhy zastala svědkyně, začal Růžička vyhrožovat i jí. Nebezpečným vyhrožováním to ovšem neskončilo.

Tadeáš Mawar Růžička
Zdroj: Oktagon MMA

Zatímco policie vyšetřovala jeho předešlé činy, Růžička na sebe opět upozornil. Spolu se svými maskovanými kamarády bezdůvodně pronásledoval jiné osoby. Došlo dokonce i na loupež. Po tomto činu získali kriminalisté souhlas státního zástupce k zápasníkově zadržení.

17. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 0:26 KVÍZ: Poznáš filmy roku 2024 podle jediného záběru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš filmy roku 2024 podle jediného záběru? Otestuj své znalosti

V případě odsouzení hrozí Růžičkovi až deset let vězení. „Nyní je muž obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Kriminalisté podali ve věci podnět k návrhu na vzetí muže do vazby. O jeho dalším osudu tak rozhodne soud,“ uvedla v prohlášení pražská policie.

Vyhlášení usnesení pronesl obvodní soud pro Prahu 6. Ihned po něm podal Růžičkův advokát Tomáš Dvořáček stížnost. „Klient byl vzat do vazby podle paragrafu 67 písmeno C trestního řádu, to znamená do předstižné vazby, my jsme si podali hned po vyhlášení usnesení stížnost, takže to rozhodnutí bude přezkoumávat městský soud v Praze“, popsal pro CNN Prima NEWS.

Domů
Sdílet
Diskuse