Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
6. září 2024 v 16:16
Čas čtení 0:41

Atentátník na Fica vysvětluje, proč chce jít na svobodu. Spáchání skutku nelituje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Atentátník na Fica vysvětluje, proč chce jít na svobodu. Spáchání skutku nelituje
Zdroj: TASR/AP

Juraj C. nelituje, že v květnu postřelil premiéra Roberta Fica.

  • Atentátník Juraj C., který střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, žádal o propuštění na svobodu. Specializovaný soud mu žádost 23. srpna zamítl.
  • Důvodem propuštění by mělo být podle něj to, že ho doma čeká manželka, která pláče, informují noviny.sk. Spáchání skutku však nelituje.
  • Střelec podal k rozhodnutí stížnost. Finální verdikt bude mít tamní Nejvyšší soud.
  • V přípravném řízení budou muset vyšetřovatelé zjišťovat, zda byl jeho cíl pouze Robert Fico, nebo i jiní členové vlády.

Citát: „Jeho názorové přesvědčení, včetně odhodlání pomstít se představitelům vládní moci, je nadále přítomno, a proto nelze vyloučit pokračování obviněného v páchání politicky motivované trestné činnosti. V případě propuštění by obviněný mohl svůj záměr, kterým bylo usmrcení poškozeného, ​​dokonat,“ uvádí se v usnesení Specializovaného trestního soudu, které má redakce noviny.sk k dispozici.

Širší kontext: Juraj Cintula premiéra Fica vážně postřelil po výjezdovém jednání vlády v Handlové 15. května. Obvinili ho nejprve z obzvlášť závažného zločinu úkladné vraždy spáchaného ve stadiu pokusu. Na začátku července došlo ke změně právní kvalifikace, obviněný je stíhán pro obzvláště závažný zločin teroristického útoku.

ATENTÁT NA FICA, ROBERT FICO
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domů
Sdílet
Diskuse