Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
13. září 2024 v 9:01
Čas čtení 0:51

Kvůli extrémnímu počasí můžeš vrátit jízdenku ČD beze srážky i v den cesty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kvůli extrémnímu počasí můžeš vrátit jízdenku ČD beze srážky i v den cesty
Zdroj: České dráhy/propagační materiál

Vnitrostátní i mezinárodní jízdenky Českých drah (ČD) platné pro cesty ode dneška do neděle budou moci cestující vrátit beze srážky i v den platnosti.

Mimořádné opatření zavádějí ČD v souvislosti s očekávaným extrémním počasím. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Českých drah Filip Medelský. V Česku má do noci na pondělí vydatně pršet, srážky mohou být extrémní. Na většině území ČR hrozí záplavy.

13. září 2024 v 7:31 Čas čtení 0:43 Slovenská olympionička našla ve své lodi nechutné překvapení. Nepříjemnou zkušenost sdílela na svém Instagramu Slovenská olympionička našla ve své lodi nechutné překvapení. Nepříjemnou zkušenost sdílela na svém Instagramu

„V souvislosti s očekávanými extrémními srážkami v následujících dnech, které mohou mít negativní dopad na železniční dopravu, zavádí České dráhy mimořádné opatření. V případě, že se cestující rozhodne svou plánovanou cestu neuskutečnit z důvodu výstrahy před nepříznivým počasím a jeho jízdenka by již byla v den plánované cesty nevratná, bude mu jízdné přesto vráceno v plné výši“ uvedl mluvčí.

Mimořádné opatření se týká cest na dnešek, sobotu a neděli. Platí u vnitrostátních i mezinárodních jízdenek ČD zakoupených na pokladnách, v e-shopu nebo mobilní aplikaci Můj vlak a výhradně na jízdní doklady zakoupené v tarifu Českých drah. Mluvčí podotkl, že standardně České dráhy vracejí vnitrostátní jízdenky zakoupené v on-line prodejních kanálech podle tarifu ČD do 15 minut před cestou.

České dráhy zároveň žádají cestující, aby při plánování cest sledovali aktuální informace o provozu na železnici. V důsledku dešťů mohou být na zasažených místech poškozeny tratě, případně mohou padat stromy do kolejiště. Aktuální informace o železničním provozu najdou na webu ČD, v mobilní aplikaci Můj vlak nebo na síti X (dříve Twitter). Cestující mohou využít i aplikaci Správy železnic Datel.

Domů
Sdílet
Diskuse