Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
14. září 2024 v 14:15
Čas čtení 0:42

GALERIE: KLDR poprvé zveřejnila fotky zařízení na výrobu materiálu do jaderných zbraní

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Kim zdůraznil, že je třeba dále zvyšovat počet centrifug, aby se exponenciálně zvýšil počet jaderných zbraní pro vlastní obranu.

Severní Korea v pátek poprvé zveřejnila záběry svého zařízení na obohacování uranu, na kterých je vidět, jak si ho vůdce země Kim Čong-un prohlíží. Severokorejský lídr vyzval k výstavbě dalších centrifug, které posílí jaderný arzenál země.

KLDRKLDRKLDR
Zobrazit galerii
(3)

Země, která provedla svůj první jaderný test v roce 2006 a na kterou se vztahují sankce OSN za zakázané zbrojní programy, nikdy nezveřejnila podrobnosti o svém zařízení na obohacování uranu, který je potřebný k výrobě jaderných hlavic.


Kim si prohlédl Ústav jaderných zbraní a základnu pro výrobu jaderných materiálů pro výrobu zbraní, informovala Korejská ústřední tisková agentura bez uvedení místa zařízení nebo data návštěvy.

13. září 2024 v 7:00 Čas čtení 5:30 Peter pracoval ve Schwechatu: letiště má tajné místnosti v podzemí, policie vás může svléknout do naha Peter pracoval ve Schwechatu: letiště má tajné místnosti v podzemí, policie vás může svléknout do naha

Kim zdůraznil potřebu dalšího zvyšování počtu centrifug s cílem exponenciálně zvýšit počet jaderných zbraní na sebeobranu, informovala státní média, která také zveřejnila záběry Kima, jak kontroluje centrifugy.

Severní Korea má zakázané jaderné zbrojní programy na základě sankcí OSN, ale země tato omezení dlouhodobě nedodržuje, částečně i díky podpoře svých spojenců Ruska a Číny.


Mnozí analytici jsou přesvědčeni, že Pchjongjang dělí od získání jaderných raket dlouhého doletu, které dokáží zasáhnout pevninskou část USA, jen poslední technologické bariéry.

Domů
Sdílet
Diskuse