Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
14. září 2024 v 13:05
Čas čtení 0:50

NOVÁ VÝSTRAHA: Kde bude nejvíc pršet? Meteorologové očekávají další vzestupy hladin toků

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
NOVÁ VÝSTRAHA: Kde bude nejvíc pršet? Meteorologové očekávají další vzestupy hladin toků
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

V sobotu bude dál proměnlivě pršet. V důsledku srážek meteorologové očekávají další vzestupy hladin, v některých tocích i velmi výrazné.

Nejmohutnější deště čekají Jeseníky, tam má napadnout až 200 milimetrů srážek. V Moravskoslezském kraji předpovídají meteorologové i 150 milimetrů. V jihovýchodní polovině území a na horách na severu a severovýchodě očekávají deště o síle 30 až 80 milimetrů. Na ostatních územích se mají úhrny pohybovat do 30 milimetrů. Informovaly o tom Novinky.

14. září 2024 v 10:09 Čas čtení 0:54 Sleduj mapu záplavových oblastí. Poradíme ti, jak se připravit na povodně Sleduj mapu záplavových oblastí. Poradíme ti, jak se připravit na povodně
14. září 2024 v 10:45 Čas čtení 0:39 Stát nabízí v dražbě Ferrari a další luxusní auta. Jde o majetek zabavený odsouzeným Stát nabízí v dražbě Ferrari a další luxusní auta. Jde o majetek zabavený odsouzeným
13. září 2024 v 13:42 Čas čtení 0:00 Nejdůležitější tipy při nebezpečí povodní. Na tyto věci si dej pozor Nejdůležitější tipy při nebezpečí povodní. Na tyto věci si dej pozor

V důsledku vysokých až extrémních srážek hrozí další vzestupy hladin toků. Nejvyšší vzestupy s překročením třetího stupně povodňové aktivity očekává Český hydrometeorologický ústav na tocích, které odvodňují Jeseníky, Opavsko a Ostravsko. Výrazné vzestupy ale zřejmě čekají i toky odvodňující severovýchodní horské oblasti, Českomoravskou vrchovinu, Šumavu a Novohradské hory.

Vydatné deště přináší na území Česka tlaková níže Boris. Její vliv bude trvat minimálně do neděle.

V neděli by se intenzita srážek měla zeslabovat. Srážky se přesunou spíše na západ. V Jizerských horách, Krkonoších a Jeseníkách by tak i v neděli mohlo spadnout až 100 milimetrů vody.

Výrazné slábnutí srážek by mělo přijít v pondělí.

Domů
Sdílet
Diskuse