Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
15. září 2024 v 12:54
Čas čtení 0:53

Zemětřesení v českém tenise. Po 18 letech končí kapitán daviscupového týmu, vystřídá ho Berdych

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemětřesení v českém tenise. Po 18 letech končí kapitán daviscupového týmu, vystřídá ho Berdych
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Jaroslav Navrátil končí po 18 letech jako kapitán daviscupového týmu. Vystřídá ho bývalý reprezentant Tomáš Berdych.

Pod vedením Navrátila ovládl český daviscupový tým soutěž v roce 2012 i 2013, loni jeho výběr postoupil do finálové fáze. Letos ale skončil ve Valencii český tým s bilancí 1:8 poslední. Kritizované bylo v souvislosti s drtivou prohrou hlavně Navrátilovo rozhodnutí povolat místo pěti dříve avizovaných pouze čtyři hráče. Do Valencie nevzal Víta Kopřivu, který ale těsně před odjezdem na soupisce ještě figuroval. Informuje o tom iDNES.

13. září 2024 v 8:30 Čas čtení 4:03 Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou

„K rozhodnutí došlo na základě naší dohody s Jaroslavem Navrátilem, v souladu s připravovanou koncepcí rozvoje českého tenisu do roku 2028, v reakci na generační obměnu týmu, ale také na aktuální dění ve Valencii. Jaroslavovi náleží velký respekt za vše, co pro český Davis Cup udělal a jistě najdeme příležitost, kdy mu za to před plnou halou spolu s fanoušky poděkujeme,“ uvedl předseda Českého tenisového svazu Jakub Kotrba.

Navrátil sám o rezignaci neuvažoval, naznačoval dokonce i plány do dalších let. „Chci u týmu zůstat. Respektuju, jestli nejsem pro hráče dobrým kapitánem, ale o tom, jestli budu pokračovat, ať rozhodne vedení tenisového svazu,“ uvedl.

Vedení složené z předsedy Jakuba Kotrby a místopředsedů Martin Hynek a Petr Pála mu ale důvěru nedalo. V neděli se s ním pak domluvili na ukončení jeho funkce.

Novým kapitánem týmu se stane bývalý reprezentant Tomáš Berdych. Jeho první zápas v funkci bude únorová kvalifikace do na postup do finálového turnaje v roce 2025.

Domů
Sdílet
Diskuse