Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
ČTK
17. září 2024 v 15:48
Čas čtení 1:37

„Nemohla jsem se probrat, nic jsem nemohla.“ Případ ženy, jíž měl po narkóze znásilnit sanitář, jde k soudu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Nemohla jsem se probrat, nic jsem nemohla.“ Případ ženy, jíž měl po narkóze znásilnit sanitář, jde k soudu
Zdroj: Unsplash/Alina Perekatenkova/volně k užití
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Českou veřejností otřásl případ, kdy zaměstnanec třebíčské nemocnice podle výpovědi zneužil situace a sexuálně napadl bezbrannou pacientku po narkóze. Případ se nyní dostal k soudu.

Sanitář v třebíčské nemocnici podle obžaloby využil bezbrannosti pacientky po narkóze a opakovaně jí sahal do intimních míst. Případem se v úterý 17. září začal zabývat Krajský soud v Brně, kde muž čelí obžalobě ze znásilnění.

Sanitář skutek na policii nejdříve přiznal, nyní jej ale popírá. Hrozí mu až 12 let vězení. Soud bude pokračovat v dokazování v polovině října.

Z činu státní zástupce Jan Adam viní čtyřicetiletého Františka Š. Podle obžaloby muž v polovině listopadu 2022 při transportu pacientky po narkóze využil její bezbrannosti a měl ji osahávat na intimních místech. Malátná žena mu podle obžaloby poté odstrčila ruku. Muž pacientku po operaci převážel na pokoj.

17. září 2024 v 18:03 Čas čtení 1:56 FOTO: Muž v České Vsi měl doma 3,5 metru vody. Teď pro nás zdokumentoval situaci na Jesenicku FOTO: Muž v České Vsi měl doma 3,5 metru vody. Teď pro nás zdokumentoval situaci na Jesenicku

Nejprve se přiznal, žena se mu prý líbila

Obžalovaný se na policii nejdříve plně doznal. Předseda senátu dnes přečetl jeho výpověď, ve které muž uvedl, že se mu žena líbila. Vypověděl, že když ji překládali, využil situace a pod dekou jí dvakrát strčil ukazováček do vaginy. Uvedl tehdy, že vzhledem k tomu, že to bylo pod dekou, nikdo to nemohl vidět. Vypověděl, že nevěděl, proč to udělal, že to bylo ve zkratu. Prý to nikdy dřív neudělal a činu lituje.

V pozdější výpovědi však čin popřel. Uvedl, že byl pod nátlakem policistů, kteří mu řekli, že když se nepřizná, půjde do vazby. Skutek popřel i během soudu. „Nic takového jsem nespáchal, nemám to zapotřebí. Mám spokojené manželství, nemám potřebu nic takového dělat,“ uvedl dnes obžalovaný Š.

Poškozená řekla, že si pamatuje, jak ji probudili a pak hlas, který říkal, ať František zůstane u paní. Poté prý cítila, jak jí prsty někdo zajíždí „dovnitř“.

Poškozená nemá motivaci lhát

„Já jsem nemohla otevřít oči. Měla jsem přes břicho ruce, tak jsem ho odstrčila a ono to přestalo. Nemohla jsem se probrat, nic jsem nemohla,“ popsala v emotivní výpovědi. Uvedla, že na takzvaném dospávacím pokoji se následně rozbrečela. Zdravotní sestře pak popsala, co se jí stalo. Ještě v nemocnici podala stížnost, poté to šla oznámit na policii.

18. září 2024 v 13:00 Čas čtení 4:44 Francií otřásá hrozivý případ: Násilník omámil manželku a nechával cizí muže, aby ji znásilňovali. Všechno si filmoval Francií otřásá hrozivý případ: Násilník omámil manželku a nechával cizí muže, aby ji znásilňovali. Všechno si filmoval

Znalkyně z oboru psychologie uvedla, že žena je schopna správně vnímat i reprodukovat události. Nemá tendenci k fantazírování. Nenašla ani motiv, proč by mluvila nepravdu. Poškozená v době vyšetření podle ní trpěla ztrátou zájmu, psychickými obtížemi či zvýšenou úzkostí.

Muž v nemocnici už nepracuje. Zařízení se k věci vyjádřilo na webu, uvedlo, že šlo o politováníhodný čin jednotlivce a nemocnice poskytla policii veškerou součinnost. K řízení se připojila poškozená žena, po muži chce jako nemajetkovou újmu 250.000 Kč. Hlavní líčení bude pokračovat 18. října výslechem dalších svědků.

Domů
Sdílet
Diskuse