Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
včera 18. září 2024 v 9:07
Čas čtení 0:26

Libanonem otřásly výbuchy pagerů. Hlášeno je několik mrtvých a tisíce zraněných

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Libanonská vláda viní Izrael.

Při úterních výbuších kapesních komunikačních zařízení, takzvaných pagerů, v Libanonu zahynulo nejméně osm osob a dalších téměř 2 750 lidí utrpělo zranění, oznámilo libanonské ministerstvo zdravotnictví. Mezi zraněnými je podle íránských agentur také íránský velvyslanec v Libanonu.


Libanonská vláda výbuchy pagerů odsoudila jako „agresi Izraele“, uvedl ministr informací Zijád Makárí. Z 2 750 zraněných je přes 200 osob v kritickém stavu, uvedlo ministerstvo a vyzvalo všechny nemocnice, aby byly v pohotovosti a přijaly pacienty ve vážném stavu.


Íránský velvyslanec Modžtabá Amání podle médií utrpěl povrchová zranění a momentálně je na pozorování v nemocnici. Podle nejmenovaných zdrojů agentury AFP je mezi oběťmi i syn poslance, který Hizballáh zastupuje v libanonském parlamentu.

Libanon
Zdroj: AP Photo/Mohammed Zaatari
Domů
Sdílet
Diskuse