Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
dnes 19. září 2024 v 12:20
Čas čtení 0:50

EXKLUZIVNĚ: „Šílený“ surfař se pro nás vyjádřil k virálnímu videu z rozbouřené Vltavy. Kritice se brání

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
EXKLUZIVNĚ: „Šílený“ surfař se pro nás vyjádřil k virálnímu videu z rozbouřené Vltavy. Kritice se brání
Zdroj: Unsplash / Nicolas Cool

Sociální sítě v uplynulých dnech obletělo virální video, na němž neznámý muž v centru Prahy surfuje přímo ve vlnách Vltavy, která byla tou dobou kvůli povodním značně rozbouřená.

Video, o kterém jsme psali zde, zachycuje muže se surfem, který nejprve poměrně stabilně balancuje na hladině řeky, následně však padá a mizí pod vodou. V Česku je přitom v době vyhlášení druhého a vyššího povodňového toku jakákoli plavba úplně zakázána. V případě porušení tohoto pravidla může být dané osobě uložena pokuta až do výše 100 tisíc korun. 

Muž z videa se nyní k celé situaci pro Refresher exkluzivně vyjádřil. „Ačkoli běžně neposkytuji vyjádření, musím říct, že jsem se (v době natočení videa) skvěle bavil a nečekal jsem, že mě někdo natočí,“ uvedl v textové zprávě s tím, že se surfování věnuje téměř 40 let a voda je jeho přirozeným prostředím. 

16. září 2024 v 15:01 Čas čtení 1:07 Bude tohle nový Voldemort? Tvůrci seriálového Harryho Pottera údajně chtějí velké jméno Bude tohle nový Voldemort? Tvůrci seriálového Harryho Pottera údajně chtějí velké jméno

Odmítá přitom, že by se ve vodě pohyboval v době platnosti zákazu. „Surfoval jsem v sobotu, zatímco vyšší povodňový stupeň byl vyhlášen až v neděli," napsal. Na otázku, zda vzhledem k situaci nebylo jeho chování přeci jen riskantní, odpověděl, že by se nikdy do takové aktivity s vědomím rizika nepouštěl. 

16. září 2024 v 11:29 Čas čtení 0:27 VIDEO: Muž v Praze vyrazil surfovat na rozbouřenou Vltavu. Zmizel pod vodou VIDEO: Muž v Praze vyrazil surfovat na rozbouřenou Vltavu. Zmizel pod vodou

Pravdou však je, že již v sobotu na Vltavě v Praze platil první stupeň povodňové aktivity, který je označován jako „stav bdělosti“. V té době již byla například zakázána plavba lodí, které musely být převezeny do přístavů.

Domů
Sdílet
Diskuse