Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
16. září 2024 v 11:29
Čas čtení 0:27

VIDEO: Muž v Praze vyrazil surfovat na rozbouřenou Vltavu. Zmizel pod vodou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Média v posledních dnech zaplnily příběhy lidí, kteří se z oblastí ohrožených povodněmi odmítli evakuovat, aby následně ze svých zatopených domovů volali o pomoc. Práci však záchranářům ztěžují také lidé, kteří na rozbouřených řekách vědomě riskují.

Jedním z takových lidí je i neznámý „kaskadér“, který vyrazil surfovat na rozbouřenou Vltavu v centru Prahy. Na záběrech, které se objevily na TikToku, muž nejprve poměrně stabilně balancuje na hladině řeky, následně však mizí pod vodou. 

@forrestkral Odpovědět uživateli @Willy Černý (he/they) 🍁 ♬ Žijeme len raz - Ego & Robert Burian

Nezodpovědné chování však může mít kromě nebezpečí zranění či úmrtí také následky v podobě vysokých pokut. Na tocích, kde platí druhý a vyšší povodňový stupeň, je podle zákona plavba úplně zakázána. „Tam hrozí pokuta až 100 tisíc korun. Měli jsme co dočinění s jedním kajakářem a s nějakými dalšími lidmi, co se snažili plavat po těchto tocích,“ uvedl v rozhovoru pro Český rozhlas policejní prezident Martin Vondrášek. 

16. září 2024 v 9:50 Čas čtení 1:00 Povodně si v Česku vyžádaly první oběť. Sedm lidí se pohřešuje Povodně si v Česku vyžádaly první oběť. Sedm lidí se pohřešuje
Domů
Sdílet
Diskuse