Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
včera 1. října 2024 v 14:46
Čas čtení 0:35

Tady bys raději neměl*a tankovat. Další čerpací stanice dostaly pokuty za nekvalitní paliva

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tady bys raději neměl*a tankovat. Další čerpací stanice dostaly pokuty za nekvalitní paliva
Zdroj: Pixabay/Engin_Akyurt/volně k užití

V přehledu pokutovaných společností za nekvalitní palivo České obchodní inspekce (ČOI) přibyly přes léto čtyři čerpací stanice. Objevily se mezi nimi i velké firmy jako Orlen Unipetrol nebo Robin Oil.

Od začátku léta, kdy ČOI naposledy zveřejnila přehled pokutovaných stanic, na seznamu přibyly provozovny společností Orlen Unipetrol, Robin Oil, Rapid Oil a Uni Road. Největší pokutu ve výši 250 tisíc korun dostala čerpací stanice firmy Orlen v Třeboni. V srpnu tam inspektoři objevili nekvalitní CNG, kdy stlačený zemní plyn nesplňoval požadavky na jakost.

15. března 2024 v 13:30 Čas čtení 1:54 Pumpy, které prodávaly špatný benzin i naftu. ČOI odhalila seznam hříšníků Pumpy, které prodávaly špatný benzin i naftu. ČOI odhalila seznam hříšníků

Jedna z pokutovaných prodejen se nachází také v Praze. Čerpací stanice Robin Oil na Plzeňské ulici dostala za nekvalitní benzin Natural 95 pokutu 150 tisíc korun.

Zaplatit 170 tisíc korun musí také společnost Uni Road, která provozuje čerpací stanici ČS TAM ve Svitavách – Lánech. Kontrolovaná nafta měla velmi nízký bod vzplanutí, který by podle normy měl dosahovat až 53 stupňů Celsia. Kontrolovaný vzorek však vykazoval pouze 29,5 stupňů.

Kontrolou neprošla ani pobočka Rapid Oil ve Vysokých Popovicích. Ta se proti pokutě z podzimu loňského roku odvolala, případ byl nyní však zveřejněn a zaplatit musí 70 tisíc korun.

Zpět
Sdílet
Diskuse