Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
dnes 3. října 2024 v 10:11
Čas čtení 0:30

Hygienici v hypermarketu našli mrtvé myši i trus. Havířov bojuje s přemnožením hlodavců

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hygienici v hypermarketu našli mrtvé myši i trus. Havířov bojuje s přemnožením hlodavců
Zdroj: Pexels/Kevin Malik/volně k užití

Havířov bojuje s přemnožením hlodavců, proběhne tam speciální celoplošná deratizace. Myši se objevily i v místním Globusu, hygiena musela zasáhnout a část prodejny uzavřít.

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) během úřední kontroly prodejny potravin Globus v Havířově nalezli myší trus. Na místě našli dokonce i živého hlodavce společně s několika uhynulými. Informovala o tom stanice CNN Prima NEWS.

11. září 2024 v 15:00 Čas čtení 0:25 Máš ho doma? Velký řetězec v Česku prodával maso se salmonelou Máš ho doma? Velký řetězec v Česku prodával maso se salmonelou

Přestože hypermarket zůstal otevřený, některé jeho úseky se musely uzavřít, konkrétně pekárna včetně skladu, sklad cukrárny a pekařství.

„Za nastalou situaci se našim zákazníkům hluboce omlouváme. Na základě kontroly jsme okamžitě přijali opatření k nápravě. V prostorách pekařství probíhá deratizace a důkladný úklid. Ihned jsme také zpřísnili systém kontrol, aby se podobná situace již neopakovala,“ uvedla pro Karvinský a havířovský Deník mluvčí Globusu Andrea Turnovská.

3. října 2024 v 7:01 Čas čtení 0:44 Z práce do hrobu? Podle Jurečky budou lidé odcházet do důchodu nejpozději v 67 letech Z práce do hrobu? Podle Jurečky budou lidé odcházet do důchodu nejpozději v 67 letech

Nejen Globus, ale i celé město zasáhlo přemnožení hlodavců. Proto během tohoto měsíce bude probíhat speciální celoplošná deratizace, díky níž se Havířov opět vzpamatuje.

Domů
Sdílet
Diskuse