Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
dnes 6. října 2024 v 11:00
Čas čtení 0:36

Odborník radí, jak bezpečně platit na internetu. Varuje také před AliExpressem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Odborník radí, jak bezpečně platit na internetu. Varuje také před AliExpressem
Zdroj: Flickr/Nenad Stojkovic/volně k užití

Při bezpečnosti online plateb nezáleží na tom, jestli používáme mobil nebo hodinky.

  • Bezpečnostní inženýr Check Point Software Technologies Tomáš Vobruba uvedl, že rozdíl v bezpečnosti online plateb není v tom, zda se jedná o mobily, počítače nebo hodinky, ale v operačním systému a certifikátech.
  • Vysoké bezpečnostní parametry mají platby přes mobilní telefony s využitím přednastavených funkcí Google Pay nebo Apple Pay.
  • Nedoporučuje však používání neznačkových zařízení, která umožňují platby. U nich je podle Vobruby bezpečnost stejně sporná jako v případě přímých plateb na internetu.
30. září 2024 v 7:00 Čas čtení 6:22 „Chodily mi i výhružky smrtí. Týden jsme ani nevycházely ven.“ Rosie z Hell's Kitchen se potýká s extrémní kyberšikanou „Chodily mi i výhružky smrtí. Týden jsme ani nevycházely ven.“ Rosie z Hell's Kitchen se potýká s extrémní kyberšikanou

Citát: „Rozhodně doporučuji opatrnost při nákupech v online shopu AliExpress a dalších podobných obchodech provozovaných z Číny,“ řekl Vobruba.

Širší kontext: Portálové e-commerce stránky obvykle nabízejí celou řadu platebních metod. Vobruba tvrdí, že záleží na tom, jak jsou tyto transakce a také samotné metody uloženy u obchodníků.

Upozornil také na hrozby v podobě škodlivých webových stránek, které napodobují banky a platební systémy. Spotřebitelé by proto měli kontrolovat doménu, na které platí. Také by si měli všímat textu a nestandardních požadavků při platbě.

karta, počítač
Zdroj: Unsplash/ rupixen /volně k užití
Zpět
Sdílet
Diskuse