Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
dnes 7. října 2024 v 11:23
Čas čtení 1:20

Teplé počasí se vrací. Denní maxima dosáhnou k hranici 20 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Teplé počasí se vrací. Denní maxima dosáhnou k hranici 20 stupňů
Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/Jaroslav Novák

Následující týden přinese znatelně vyšší teploty než ten minulý. Odpolední maxima některých dní dosáhnout hranice 20 stupňů Celsia. Pravé podzimní počasí přijde zase o víkendu.

„Hned v pondělí k nám od jihozápadu pronikne teplý vzduch a teploty budou při slunečné obloze atakovat 20 °C. Nárůst teplot vzduchu naruší vlnící se studená fronta, která počasí u nás začne ovlivňovat ve středu,“ uvedla pro Novinky.cz meteoroložka Dagmar Honsová. Rána budou provázet četné mlhy a nízká oblačnost, která se místy může držet i celý den.

V pondělí bude jasno až polojasno, jen na Moravě se místy udrží ranní nízká oblačnost po většinu dne. Na západě můžeme čekat ojediněle slabý déšť. Denní maxima se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni Celsia, při déle trvající nízké oblačnosti dosáhnou 13 stupňů. Foukat bude slabý jižní vítr.

7. října 2024 v 9:36 Čas čtení 0:45 Začíná Týden knihoven. Besedy, workshopy či prohlídky se budou konat po celém Česku Začíná Týden knihoven. Besedy, workshopy či prohlídky se budou konat po celém Česku

I úterý přinese na většině území polojasno, jen na Moravě a severozápadě Čech bude ráno doprovázet mlha a nízká oblačnost, která se opět může ojediněle držet celý den. Večer přibude oblačnosti, na západě můžeš místy čekat i déšť. Rtuť teploměru dosáhne nejvýše 16 až 20 stupňů. V oblastech s déletrvající nízkou oblačností naměříš maximálně 14 stupňů. Ve východních Čechách počítej s čerstvým větrem, který na horách v nárazech dosáhne rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

Ve středu začne počasí ovlivňovat studená fronta. Obloha bude zatažená, objeví se déšť a přeháňky, nicméně od západu by se mělo během dne vyjasňovat. Nejvyšší teploty mezi 16 až 20 stupni. Na východě by mělo stále foukat, vítr bude ale během dne slábnout.

Čtvrtek hlásí oblačno až polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy a nízká oblačnost. Během dne mohou od západu místy přijít déšť nebo přeháňky. Čtvrtek by zároveň měl být nejteplejším dnem týdne – těšit se můžeš na denní maxima mezi 17 až 21 stupni Celsia.

Pátek přinese polojasno až oblačno, ráno opět místy mlhy či nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 13 až 17 stupňů. Vát bude mírný západní vítr o rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu.

O víkendu mají teploty pozvolna klesat. Sobotní denní teploty dosáhnou 12 až 16 stupňů, v neděli bude přes den mezi 11 až 15 stupni Celsia. Místy mohou přijít přeháňky, ráno již tradičně s mlhami či nízkou oblačností.

Domů
Sdílet
Diskuse