Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
včera 21. října 2024 v 7:00
Čas čtení 0:56

„Zbývají mi dva až čtyři roky života.“ Světoznámý sportovec trpí rakovinou v terminálním stádiu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Zbývají mi dva až čtyři roky života.“ Světoznámý sportovec trpí rakovinou v terminálním stádiu
Zdroj: Wikimedia / Mark Harkin / volně k užití

Šestinásobný olympijský vítěz v dráhové cyklistice Sir Chris Hoy oznámil, že jeho rakovina je nevyléčitelná, informuje BBC. Nachází se v terminálním stádiu, lékaři mu předpovídají dva až čtyři roky života.

V rozhovoru pro Sunday Times cyklista odhalil, že se mu primárně diagnostikovaná rakovina prostaty rozšířila do kostí. Byly mu objeveny nádory na rameni, pánvi, kyčli, páteři a žebrech. I přesto legendární cyklista v neděli na Instagramu uvedl, že se „cítí fit, silný a pozitivní.“

20. října 2024 v 15:11 Čas čtení 0:45 Princezna Charlotte odhalila své vysněné povolání. Řekla, čím se chce stát Princezna Charlotte odhalila své vysněné povolání. Řekla, čím se chce stát
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sir Chris Hoy (@chrishoy1)

O tom, že mu byla diagnostikována rakovina, promluvil cyklista na začátku tohoto roku. Že se jedná o čtvrté terminální stádium, ví Hoy ale již rok. „Jakkoli se to zdá nepřirozené, je to příroda. Víte, všichni jsme se narodili a všichni umíráme, a tohle je jen část procesu,“ řekl pro Sunday Times. „Člověk si připomíná, zdali nemám to štěstí, že existuje lék, který to může zahnat na co nejdelší dobu,“ dodal.

20. října 2024 v 13:40 Čas čtení 0:57 Překážel při sexuálních orgiích. Slovenský pár brutálně týral dvouletého chlapce Překážel při sexuálních orgiích. Slovenský pár brutálně týral dvouletého chlapce

Oznámení spustilo vlnu podpůrných vzkazů. Britský ministr zdravotnictví Wes Streeting řekl pro BBC, že je „v úžasu“ nad odvahou, pozitivitou a „úžasným poselstvím naděje“ sira Hoye a dodal, že „celý národ mu teď bude fandit“ a posílat mu lásku. Bývalý olympijský cyklista Mark Cavendish označil v komentáři pod instagramovým příspěvkem Hoye za hrdinu, podporu vyjádřili i další sportovní kolegové.

Sir Chris Hoy vyhrál v mezi lety 2004 až 2012 šest zlatých olympijských medailí, čímž se stal druhým Britem s nejvyšším počtem olympijských vítězství. Překonal ho pouze Siru Jason Kenny, který jich získal sedm. S cyklistikou skončil v roce 2013, v posledních letech působí jako moderátor pro sportovní vysílání stanice BBC Sport.

Domů
Sdílet
Diskuse