Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
dnes 28. října 2024 v 13:06
Čas čtení 1:05

Český hokejista by se po sezóně v Rusku měl údajně objevit zpátky v reprezentaci

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Český hokejista by se po sezóně v Rusku měl údajně objevit zpátky v reprezentaci
Zdroj: TASR/AP

Svaz se již před dvěma lety rozhodl, že za Česko nesmějí hrát hráči, kteří poté, co Rusko napadlo Ukrajinu, uzavřeli smlouvu v ruské KHL. Vypadá to ale, že své nařízení poruší, jelikož se v nominaci na Karjalu má údajně objevit David Sklenička.

Deníku iDNES.cz tento předpoklad potvrdily dva důvěryhodné zdroje. „Je to reálně ve hře, patří do širší nominace na Karjalu a chystají se, jak to vysvětlit veřejnosti,“ uvedly.
 
David Sklenička je bronzovým medailistou z mistrovství v roce 2022. Momentálně hraje ve Švýcarsku za tým HC Lausanne, před rokem však odehrál celou jednu sezónu za ruskou Kontinentální hokejovou ligu.
 


„Já bych se k tomu teď nechtěl vyjadřovat, zeptejte se mě na to ve středu na nominační tiskové konferenci. Jediné, co bych obecně řekl, že to pravidlo dál platí, ale je dané hlavně na hráče, kteří v KHL aktuálně jsou,“ uvedl nový generální manažer reprezentace Jiří Šlégr pro redakci iDNES.cz.

28. října 2024 v 9:13 Čas čtení 1:12 Lidí ochotných darovat kostní dřeň letos přibylo. Pomohl i populární český seriál Lidí ochotných darovat kostní dřeň letos přibylo. Pomohl i populární český seriál

Šlégr tak narážel na to, že Sklenička je od podzimu hráčem švýcarského Lausanne. Tím pádem tu je šance, že se opravdu dostane do nominace na listopadový turnaj, přestože to ještě před rokem bylo nemožné. Je přitom jasné, že by to mnozí hokejoví fanoušci a kritici války na Ukrajině nenechali jen tak.
 
Česká republika na rozdíl od Slovenska až doteď tato pravidla ctila. Naši sousedé ovšem již nějakou dobu zvou i hráče, kteří v KHL stále působí. Nabízí se tak otázka, jestli Český svaz ledního hokeje nepodlehne tlaku a neprolomí tak stavidla i dalším budoucím změnám. Asi nikoho nepřekvapí, že existuje početná skupina lidí, která by si například přála návrat Ruska zpátky na mistrovství světa, nebo dokonce na nadcházející olympijské hry.

Domů
Sdílet
Diskuse