Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
16. dubna 2023 11:50
Čas čtení 1:14

Dalajlama lechtal Lady Gagu na stehnech. Po cucání jazyka se objevilo další nevhodné video duchovního vůdce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dalajlama lechtal Lady Gagu na stehnech. Po cucání jazyka se objevilo další nevhodné video duchovního vůdce
Zdroj: Flickr/Jan Michael Ihl

Na internetu začalo kolovat staré video, na kterém se dalajlama nevhodně dotýká Lady Gagy.

Duchovní vůdce Tibetu čelí další kritice. Poté, co se sociálními sítěmi začalo šířit video z února 2023, kdy se dalajlama setkal v jednom indickém chrámu se studenty, přičemž jednoho z nich políbil na rty a chlapce požádal, aby mu cucal jazyk, se na internetu objevil další problematický záznam.

Jak píše Unilad, záběry pocházejí ze setkání v roce 2016, kdy se na konferenci v americkém státě Indiana setkaly známé osobnosti z různých sfér veřejného života. Na videu se Lady Gaga cítila diskomfortně, když ji dalajlama z ničeho nic začal lechtat na stehnech na místech, kde má zpěvačka roztrhané džíny.

Na záběru vidíme, jak se Gaga nejprve zasměje, ale pak se snaží jeho ruku odtáhnout. Následně se dalajlamovi podívá do očí a zakroutí hlavou s rozpačitým úsměvem. Přeruší je až řečník, který na ně upře pozornost, a v tom se publikum rozesměje. Video začalo po 7 letech kolovat po Twitteru, kde si za několik dní získalo miliony zhlédnutí a tisíce komentářů.

S odstupem času se dalajlama omluvil. V oficiálním stanovisku se píše, že celé události lituje. „Jeho svatost se omlouvá chlapci, jeho rodině i přátelům za bolest, kterou mohla jeho slova způsobit.“ Ve stanovisku se také píše, že nevinné vtipy říká i za přítomnosti kamer a že často takto lidi popichuje.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

V oficiálním stanovisku stálo, že šlo pouze o klasický žertík, do jakých se dalajlama před kamerami a na veřejnosti pouští často. Duchovní vůdce je totiž prý znám svým bezprostředním, hravým a často až dětským chováním a argument jeho následovníků je, že pro dalajlamu jde jen o nevinnou zábavu a nikomu tím nechce ublížit.

Domů
Sdílet
Diskuse