Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Florián Meričko
20. dubna 2023 9:38
Čas čtení 0:40

Na TikToku se šíří nebezpečná výzva. 13letý mladík kvůli ní přišel o život

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na TikToku se šíří nebezpečná výzva. 13letý mladík kvůli ní přišel o život
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/k volnému užití

Úmrtí mladíka potvrdili jeho rodiče, kteří už před časem upozornili na nebezpečnou výzvu s názvem Benadryl Challenge.

Na TikToku se šíří nebezpečná výzva s názvem Benadryl Challenge. Ta si vyžádala život 13letého Jacoba Stevense z Ohia. Informoval o tom portál CBS News s odvoláním na ABC6.com.

Mladík zemřel po téměř týdnu na plicní ventilaci. Na začátku dubna jednorázově zkonzumoval 12 až 14 tablet léků proti alergii ve snaze vyvolat halucinace. Jacobův otec pro portál ABC6 uvedl, že jeho syn požil obrovské množství pilulek během toho, co s kamarády natáčeli tiktokovou výzvu. Léky však u chlapce vyvolaly sérii záchvatů.

Běžný lék, smrtící dávka

Navzdory snaze lékařů se život mladíka už nepodařilo zachránit. Jacobův otec se rozhodl využít této smutné události, aby upozornil na nástrahy nebezpečné výzvy z TikToku.

Přípravek Benadryl obsahuje antihistaminikum difenhydramin, které dočasně zmírňuje příznaky způsobené sennou rýmou či alergií horních cest dýchacích. Využívá se i při běžných obtížích, jako je rýma a kýchání, informuje CBS.

Jeho používání je bezpečné, pouze pokud se užívá podle doporučení a předpisů. Vysoké dávky mohou způsobit srdeční problémy, záchvaty, ale i kóma. V krajních případech mohou předávkovanou osobu stát život.

Domů
Sdílet
Diskuse