Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
23. dubna 2023 v 17:17
Čas čtení 1:05

Důchodce zaplatil skoro půl milionu za cestu kolem světa. Loď ho v polovině cesty nechala na jedné ze zastávek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Důchodce zaplatil skoro půl milionu za cestu kolem světa. Loď ho v polovině cesty nechala na jedné ze zastávek
Zdroj: Unsplash/Daniele D'Andreti

V polovině cesty zakázali sedmdesátníkovi pokračovat kvůli podezření ze zhoršení zdravotního stavu.

Důchodce Christopher Chapel zaplatil 17 500 liber (465 tisíc korun) za cestu kolem světa, na kterou se vydal začátkem letošního roku. V polovině cesty blízko Filipín se však 72letému muži udělalo špatně, a tak ho poslali na lékařskou prohlídku. Nakonec tam zůstal uvízlý několik týdnů a už se nemohl vrátit. Píší o tom The MirrorLadbible.

22. dubna 2023 v 19:43 Čas čtení 0:49 Můžeš si koupit vlastní ostrov, je levnější než byt v Praze. Co toto místo nabízí? Můžeš si koupit vlastní ostrov, je levnější než byt v Praze. Co toto místo nabízí?

V polovině cesty začal Chapel pociťovat nevolnost a závratě, a tak navštívil lodního lékaře, který mu řekl, že ho nepustí zpět na palubu, dokud se nepodrobí několika testům. Chapel se u lékaře dozvěděl, že má jen lehký úpal. Nicméně když se vrátil do přístavu, loď tam už nebyla.

Chapel a jeho znepokojená 51letá neteř Karen Williams kontaktovali organizátory plavby P&O a cestovní pojišťovnu, kteří jim oznámili, že Chapel byl „v kritickém zdravotním stavu“, jenž zkomplikoval jeho návrat.

Zdravotníci s ním cestovali zbytečně

Lékaři tvrdili, že do Manily nemůže letět, a tak tuto část cesty absolvoval lodí. Zbytek cesty se dopravil letadlem v doprovodu zdravotníků. „Lékaři nerozuměli, proč se mnou museli jet. Dali mi jen diazepam na uklidnění nervů a nic jiného mi nebylo,“ konstatoval sedmdesátník.

„Vypadá to jako komický přešlap. Člověk, který mě poslal pryč z lodi, mě ani nevyšetřil a musel vědět, že vyšetření v nemocnici budou trvat déle než čas, který stráví loď v přístavu. Pokud jde o kritickou zdravotní situaci, jak stále tvrdí společnost P&O, proč mi o tom neřekli víc nebo mi neukázali lékařskou zprávu?“ stěžoval si Chapel s tím, že ho nejen nechali na ostrově, ale zřejmě mu i zatajili zdravotní stav.

Muž je v současnosti doma a čeká na zavazadla. Mluvčí společnosti P&O Cruises potvrdil, že uhradí náklady na jejich vrácení.

Domů
Sdílet
Diskuse