Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Martina Havranová
7. května 2023 18:23
Čas čtení 0:24

Tornádo v Rakousku: Kousek od českých hranic se prohnalo tornádo, napáchalo škody

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tornádo v Rakousku: Kousek od českých hranic se prohnalo tornádo, napáchalo škody
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Místní obyvatelé popisovali, jak se na obloze vytvořil trychtýřovitý oblak, který se několikrát dotkl země.

V sousedním Rakousku bylo v sobotu kolem třetí hodiny odpoledne v oblasti města Ziersdorf v okrese Hollabrunn zaznamenáno tornádo, informuje o tom portál iMeteo. Ziersdorf se nachází zhruba 40 kilometrů od českých hranic.

7. května 2023 12:23 Čas čtení 0:51 Předpověď počasí: V Česku bude zataženo a deštivo, přijít můžou i bouřky Předpověď počasí: V Česku bude zataženo a deštivo, přijít můžou i bouřky

Místní obyvatelé popisovali, jak se na obloze vytvořil trychtýřovitý oblak, což značí trombu. Několikrát se měl dotknout země a způsobit škody. Podle portálu se tak jedná jednoznačně o tornádo.

Rakouský portál wetter.at informoval zástupce hasičského sboru v Ziersdorfu, že silná vichřice poškodila střechy na třech domech, zničila telefonní vedení a z vlakových kolejí se musely odstraňovat trosky.

Domů
Sdílet
Diskuse