Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
9. května 2023 7:52
Čas čtení 1:00

Zapomeň na slunečné jaro. Nadcházející týden bude upršený, místy bude i mrznout

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zapomeň na slunečné jaro. Nadcházející týden bude upršený, místy bude i mrznout
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav vydal předpověď počasí na nadcházející týden. Na slunečné jaro raději zapomeň a připrav si deštník.

Ačkoli v Česku již panuje astronomické jaro, teploty tomu zatím neodpovídají a jinak tomu nebude ani v nadcházejícímu týdnu. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se musíme připravit na teploty od 10 do 19 °C, časté dešťové přeháňky a také přízemní mrazíky.

8. května 2023 19:49 Čas čtení 0:33 Tajemná vesmírná loď se téměř po roce v kosmu vrátila do Číny Tajemná vesmírná loď se téměř po roce v kosmu vrátila do Číny

Počasí v Česku bude v tomto týdnu ovlivňovat tlaková výše nad severovýchodní Evropou, avšak ve středu nad republiku postoupí brázda nízkého tlaku, která přinese ochlazení. V úterý nám tak teploměry budou ukazovat 15 až 19 °C, na horách pak 10 °C a obdobně tomu bude také ve středu. Bude oblačno až zataženo, s teplotami od 12 do 19 °C, avšak v průběhu dne k nám od západu začnou přicházet přeháňky a občasný déšť. Meteorologové varují také před přízemními mrazíky.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo a vyskytovat se bude občasný déšť a přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 13 do 20 °C. Podobně bude také v pátek, kdy bude oblačno až zataženo a na většině území bude déšť a přeháňky, ojediněle pak i bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 11 až 18 °C.

Víkend bude zatažený, během dne se pak na celém území budou vyskytovat dešťové přeháňky a teploty se budou pohybovat od 14 do 20 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse