Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
10. května 2023 v 19:12
Čas čtení 0:51

Osmiletý chlapec přežil dva dny sám v divočině. Jedl jen sníh a zahříval se větvemi a listím

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Osmiletý chlapec přežil dva dny sám v divočině. Jedl jen sníh a zahříval se větvemi a listím
Zdroj: Unsplash/Tommy Lisbin

Osmiletý Nante Niemi se ztratil v sobotu v michiganském národním parku Porcupine Mountains ve Spojených státech. Do pátrání po chlapci se zapojilo více než 150 lidí.

Nante Niemi přežil dva dny v divočině bez jakéhokoliv jídla. Hydratoval se pomocí čerstvého sněhu a zahříval se pomocí sesbíraného klestí a kmene stromu, pod který si vlezl. Právě všudypřítomný sníh komplikoval pátrací akce, kterých se zúčastnilo více než 150 lidí z řad policistů i dobrovolníků, píší stanice CNN a BBC

V pondělí chlapce našli něco málo přes tři kilometry od místa, kde s rodinou původně kempoval. Michiganská policie na svém twitterovém účtu uvedla, že Nante šel původně po cestě, kde sbíral dříví na oheň. Pak ale cesta z ničeho nic skončila a on si uvědomil, že neví, kde je. Usoudil tak, že bude nejlepší zastavit se a prostě počkat.

8. května 2023 v 13:20 Čas čtení 1:12 Vzkaz veganské rodiny sousedům rozbouřil sociální sítě. Co si o něm myslíš ty? Vzkaz veganské rodiny sousedům rozbouřil sociální sítě. Co si o něm myslíš ty?

„Chlapec řekl, že se přikryl větvemi a listím, aby se zahřál. Neměl žádné jídlo a jedl sníh, aby zůstal hydratován,“ uvedla policie. Když ho našli, nabídli mu, že jej ponesou, on ale odpověděl, že chce jít sám. Policie zároveň ujistila veřejnost, že je chlapec už v pořádku a zpět u své rodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse