Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
24. května 2023 16:13
Čas čtení 0:42

Nezletilé dívce v Lanškrouně hodil do vody pervitin, za její smrt vyfasoval 9 let vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nezletilé dívce v Lanškrouně hodil do vody pervitin, za její smrt vyfasoval 9 let vězení
Zdroj: Unsplash/Colin Davis/volně k užití

Pardubický soud poslal ve středu na devět let do vězení muže, který způsobil smrt sedmnáctileté dívce. Do vody jí dal velké množství pervitinu, prý doufal, že ji dávka probere.

Devětadvacetiletý Lukáš Holík byl 6. července 2021 na ubytovně v Lanškrouně na Orlickoústecku se dvěma nezletilými dívkami a dalším mužem. Spolu s ním dal dívkám bonbony, které obsahovaly pervitin. Poté, co se jedné z dívek udělalo špatně, jí Holík dal asi tři dávky drogy rozmíchané ve vodě. Po nich sedmnáctiletá žena po několika desítkách minut zemřela kvůli selhání dechových a oběhových funkcí, píše server Novinky.cz.

Holík při výslechu řekl, že doufal, že dávka dívku probere. „Mrzí mne to, je mi to strašně líto,“řekl v závěrečném vyjádření Holík. Druhý obžalovaný Jiří Vodák, který stanul před soudem pro nedovolenou výrobu a distribuci drogy, byl odsouzen na tři roky a dva měsíce nepodmíněně.

12. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:06 Předávkování fentanylem zabije v USA 195 lidí denně, smrtelné mohou být i dva miligramy Předávkování fentanylem zabije v USA 195 lidí denně, smrtelné mohou být i dva miligramy

Podle soudu se neprokázalo, že by Holík chtěl dívku usmrtit. Jako častému uživateli pervitinu mu ale měla být jasná rizika, která podstupoval, když dívce vodu s pervitinem podal. „Holík je sám zkušeným uživatelem pervitinu a musel vědět, že další dávka pervitinu, navíc ještě mnohonásobně vyšší, dívce nemůže pomoci,“cituje předsedu senátu Jana Šlosara server iDnes. Pozůstalým musí Holík zaplatit 2,1 milionu korun, rozsudek je pravomocný.

Domů
Sdílet
Diskuse