Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
25. května 2023 12:38
Čas čtení 0:39

Policisté v bytě v Brně zajistili marihuanu za více než milion korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policisté v bytě v Brně zajistili marihuanu za více než milion korun
Zdroj: Policie ČR

Policisté v centru Brna zajistili marihuanu za více než milion korun, jednapadesátiletý dealer prodával drogu v bytě poblíž policejní služebny. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s drogami mu hrozí až pětileté vězení.

Policisty z drogového oddělení upoutala podezřelá obchodní činnost muže z bytu naproti služebně. „Dotyčného proto v minulém týdnu neohlášeně navštívili v jeho bytě. Že policisty nečekal, bylo zřejmé i z toho, že po otevření dveří se z bytu vyvalil hustý dým typického konopného zápachu,“ popsal na policejním webu mluvčí David Chaloupka. Drogy zákazníkům prodával přímo z bytu nacházejícího se pár stovek metrů od stanice.

Dealer měl více než 2000 druhů semen marihuany

U muže doma kriminalisté zajistili marihuanu v hodnotě převyšující milion korun. „Množství to bylo opravdu značné, drogu skladoval v několika velkých nákupních taškách a dalších obalech. Sortiment konopí měl opravdu široký, svým zákazníkům dával vybrat hned z několika různých odrůd,“ uvedl Chaloupka.

Pozoruhodná byla podle mluvčího i dealerova sbírka více než 2000 různých semen marihuany. Policistům přiznal, že i on sám rostliny šlechtí a kříží, aby měly požadované vlastnosti.

Muž čelí podezření z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí až pětileté vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse