Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
30. května 2023 11:28
Čas čtení 1:50

Kapela Rammstein čelí obvinění ze sexuálního napadení. Fanynka tvrdí, že byla zdrogována a probudila se s modřinami

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kapela Rammstein čelí obvinění ze sexuálního napadení. Fanynka tvrdí, že byla zdrogována a probudila se s modřinami
Zdroj: Getty Images/Paul Natkin/WireImage

K incidentu mělo podle tvrzení fanynky dojít v backstagi koncertu v Litvě.

Irská fanynka, která se zúčastnila koncertu německé skupiny Rammstein v litevském Vilniusu, v sérii příspěvků na sociální síti Twitter kapelu obvinila, že byla na jejím soukromém večírku úmyslně zdrogována a stala se zřejmě i terčem sexuálního napadení. Litevská policie potvrdila, že byla kontaktovaná, ale uvedla, že vyšetřování zatím neprobíhá. Informoval o tom v pondělí litevský portál LRT.lt

Jde o 24letou Irku, která na Twitteru vystupuje pod jménem Shelby Lynn. Ráno po koncertě, který se odehrál 22. května, zveřejnila fotografie svého těla s modřinami a skupinu obvinila, že během párty před, během a po koncertě vytvořila prostředí, ve kterém ji někdo mohl zdrogovat a sexuálně napadnout. Sex po ní údajně chtěl frontman kapely Till Lindemann.

Lynn pozvali na soukromý večírek

Lynn v několika příspěvcích popsala, že byla skupinou pozvána na soukromý večírek, přičemž se už po požití několika nápojů, které jí byly nabídnuty, cítila „neobvykle intoxikovaná“. Později nabyla podezření, že v alkoholických nápojích byly drogy.

16. června 2023 11:00 Čas čtení 3:14 Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí

Na daný večírek byla pozvána spolu s několika dalšími fanynkami, přičemž své mobilní telefony musely nechat venku před místností, cituje Lynn portál. Irku měl následně někdo vzít do malé místnosti za pódiem s tím, že se s ní chce setkat frontman Lindemann.

„Do té místnosti by se možná vešli čtyři lidé, byla úzká jako zkušební kabinka v nějakém obchodě,“ napsala. Když za ní přišel Lindemann, hned mu podle vlastních slov oznámila, že s ním nehodlá mít sex. Frontman skupiny Rammstein následně z místnosti odešel s tím, že mu to bylo přislíbeno. Lindemann měl údajně na ženu křičet a reagovat rozzlobeně, uvedl litevský portál.

Incident už vyšetřuje policie

Lynn, která se pak na večírek vrátila, si následující ráno v hotelu uvědomila, že si část noci přesně nepamatuje, a na svém těle zpozorovala modřiny a podlitiny, což vzápětí nahlásila litevské policii.

Irka ve svých příspěvcích uvedla, že policie incident vyšetřuje. Podle představitelů litevské policie Lynn trestní oznámení nepodala, spolupracuje však s policií v zájmu objasnění okolností incidentu.

Po příjezdu policie byli už na místě i záchranáři, protože si stěžovala na bušení srdce, zimnici a zvracení; nedokázali však bezprostředně zjistit, zda byla žena skutečně zdrogována. Lynn v jednom ze svých příspěvků obvinila litevskou policii, že ji odmítla řádně vyslechnout.

16. května 2022 17:30 Čas čtení 5:05 Vaření klávesisty v ohni i obří dělo ve tvaru penisu. Rammstein v Praze zahráli na vyprodaném letišti Vaření klávesisty v ohni i obří dělo ve tvaru penisu. Rammstein v Praze zahráli na vyprodaném letišti

Organizátoři koncertu ve Vilniusu uvedli, že o incidentu „nemají povědomí“, připustili však, že některé prostory byly rezervovány exkluzivně pro členy kapely a organizátoři tam neměli přístup.

Kapela obvinění odmítá

Na obvinění v pondělí reagovala na sociálních sítích i skupina Rammstein. „V souvislosti s tvrzeními kolujícími na internetu o Vilniusu můžeme vyloučit jakoukoli možnost, že se to odehrálo v našem prostředí,“ uvedla kapela s tím, že si „není vědoma žádného oficiálního vyšetřování“.

Na případ v pondělí reagovalo i litevské centrum pro lidská práva, které kritizovalo reakci záchranářů i policie, píše server LRT.lt.

Domů
Sdílet
Diskuse