Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
3. června 2023 9:01
Čas čtení 1:01

FOTO: Obrovská tragédie v Indii. Srážka vlaků si vyžádala nejméně 288 mrtvých a 850 zraněných

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Jeden z osobních vlaků měl vykolejit a jeho vozy zablokovaly vedlejší kolej, po které právě z opačného směru přijížděl druhý osobní vlak.

Nejméně 288 mrtvých a přes 850 zraněných si podle nejnovějších informací vyžádala páteční srážka osobních vlaků ve východoindickém státě Urísa. K neštěstí, jehož okolnosti stále nejsou přesně známy, došlo podle představitelů indických železnic a svědků přibližně v 19:00 místního času (15:30 SELČ).

2. června 2023 17:35 Čas čtení 1:06 Teenager v Praze mířil pistolí na hlavu druhého. Teď si na něj došlápli další mladí Teenager v Praze mířil pistolí na hlavu druhého. Teď si na něj došlápli další mladí

Účastníky srážky jsou vlak Howrah Superfast Express, směřující z Bangalúru do města Háura ve státě Západní Bengálsko, a rychlík Coromandel Express, jezdící mezi městy Kalkata a Čennai. Některá média uvádějí, že účastníkem srážky byl i nákladní vlak, který byl v té době odstavený na jiné koleji.


Jeden z osobních vlaků měl vykolejit a jeho vozy zablokovaly vedlejší kolej, po které právě z opačného směru přijížděl druhý osobní vlak. Který vlak vykolejil jako první a z jakých příčin, zatím není známo. Na místě neštěstí během noci pracovalo podle úřadů 1200 záchranářů. Bylo tam vysláno 115 sanitek, 50 autobusů a 45 mobilních zdravotnických jednotek.

india, vlak india, vlakindia, vlakindia, vlak
Zobrazit galerii
(5)

Indický premiér Naréndra Módí vyjádřil na Twitteru svůj šok z nehody. Jeho úřad krátce po nehodě oznámil, že příbuzní obětí dostanou odškodné 200 tisíc rupií (přes 50 tisíc korun). Zranění by měli dostat 50 000 rupií.


Železniční neštěstí jsou v Indii běžná, ale to páteční ve státě Urísa patří svým rozsahem a počtem mrtvých mezi nejhorší za téměř 30 let. Díky novým investicím a technologickým vylepšením se však bezpečnost železniční dopravy v Indii v poslední době výrazně zvýšila.


V srpnu 1995 se u Naí Dillí srazily dva vlaky, přičemž zahynulo 358 lidí. Životy 146 lidí si v roce 2016 vyžádala nehoda, při které osobní vlak sjel z kolejí mezi městy Indaur a Patna.

Domů
Sdílet
Diskuse