Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Viktor Kniš TASR
5. června 2023 v 12:36
Čas čtení 0:37

Rusové tvrdí, že začala ukrajinská ofenzíva. Ukrajinci to popírají

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové tvrdí, že začala ukrajinská ofenzíva. Ukrajinci to popírají
Zdroj: TASR/AP

Kyjev už několik měsíců tvrdí, že připravuje velkou protiofenzívu s cílem získat zpět ukrajinská území, která si Rusko připojilo loni v září.

Ruská armáda v pondělí oznámila, že odrazila rozsáhlou ofenzívu ukrajinských sil na pěti částech fronty v Doněcké oblasti. Informuje o tom TASR. Ukrajinská strana to popírá a varuje před ruskými psychologickými operacemi.


Ruská strana tvrdí, že zabila 250 členů ukrajinského personálu a zničeno bylo 16 ukrajinských tanků a další vozidla. Agentura Reuters nebyla schopna tvrzení ruské strany bezprostředně ověřit. 


Kyjev už několik měsíců tvrdí, že připravuje velkou protiofenzívu s cílem získat zpět ukrajinská území, která si Rusko připojilo loni v září. Není však jasné, zda Ruskem odražený útok v Doněcku byl začátkem této ofenzívy, píše AP. Rusko v září 2022 anektovalo Doněckou, Luhanskou, Chersonskou a Záporožskou oblast.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu ve zveřejněném rozhovoru pro americký deník Wall Street Journal uvedl, že Ukrajina je připravena spustit dlouho očekávanou protiofenzívu.


Gubernátor Belgorodské oblasti Viačeslav Gladkov v neděli potvrdil, že v ruské Belgorodské oblasti pokračovaly boje mezi ruskou armádou a dobrovolníky, kteří bojují po boku ukrajinské armády.

Domů
Sdílet
Diskuse