Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková
16. června 2023 v 17:17
Čas čtení 0:36

Agresivita na úřadech práce roste. Zaměstnanci se musí vypořádat se stovkami útoků ročně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Agresivita na úřadech práce roste. Zaměstnanci se musí vypořádat se stovkami útoků ročně
Zdroj: Pexels

Úřad práce za letošní rok zaznamenal již více než 400 slovních nebo fyzických útoků na své zaměstnance. Vyplývá to ze statistik, které si vede sám úřad.

Nejvíce útoků úřad práce eviduje v Moravskoslezském kraji. Každý čtvrtý incident se letos stal na Ostravsku. Zvýšenou agresivitu klientů zaznamenali také v Ústeckém kraji. Zatím nejméně konfliktů se v letošním roce odehrálo ve Zlínském kraji, kde řešili pouze tři incidenty. 

Agresivních útoků meziročně přibývá. Zatímco v roce 2020 jich úřad práce zaznamenal 458, v loňském roce to bylo více než 620 případů. Nejčastěji jde o slovní výhrůžky, křik nebo různé strkanice. Stává se ale i to, že si klienti počkají na zaměstnance úřadu práce na chodbě nebo venku před budovou. Některé incidenty skončily i u soudu, podmíněné tresty padly za vážná poranění po útoku pěstmi, ale i za vyhrožování zabitím. Informuje o tom server iRozhlas

Lidem, kteří jsou na úřadech práce agresivní, se často nelíbí výplatní termíny a výše dávek, ale i to, že je například nedostanou celé v hotovosti nebo že jsou vyřazeni ze seznamu uchazečů o práci, protože nespolupracují. 

Domů
Sdílet
Diskuse