Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
17. června 2023 v 13:00
Čas čtení 0:42

ČHMÚ varuje: Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro těchto šest krajů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje: Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro těchto šest krajů
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Výskyt silných bouřek očekávají meteorologové na sobotní odpoledne a večer.

Český hydrometeorologický ústav zveřejnil na svém webu výstrahu pro sobotní odpoledne a večer. Místy se objeví bouřky, silné mohou být v pásu od středních Čech přes Vysočinu až po západ Jihomoravského kraje. Konkrétně se to týká těchto krajů: hlavní město Praha, Středočeský, Jihočeský, Pardubický, Jihomoravský kraj a Vysočina.

17. června 2023 v 12:03 Čas čtení 0:35 Na nic neklikej! Hackeři napadli Facebook ministerstva dopravy, propagují aplikaci na blokování reklamy Na nic neklikej! Hackeři napadli Facebook ministerstva dopravy, propagují aplikaci na blokování reklamy

Výstraha před silnými bouřkami platí od sobotních 12 hodin do večerních 21:00. Doprovázet je může vítr s nárazy až 70 kilometrů za hodinu, kroupy a ojediněle krátkodobé úhrny srážek kolem 20 milimetrů. Večer bude bouřková činnost postupně slábnout. O kompletní předpovědi počasí na víkend jsme tě informovali v samostatném článku.

ČHMÚ rovněž upozorňuje, že v bouřkách mohou nárazy větru vyvracet stromy a lámat větve, nebezpečné jsou i kroupy a blesky. „Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ uvedli meteorologové. Nabádají i k opatrnosti při řízení.

Domů
Sdílet
Diskuse