Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
17. června 2023 v 12:03
Čas čtení 0:35

Na nic neklikej! Hackeři napadli Facebook ministerstva dopravy, propagují aplikaci na blokování reklamy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na nic neklikej! Hackeři napadli Facebook ministerstva dopravy, propagují aplikaci na blokování reklamy
Zdroj: Unsplash/Clint Patterson/volně k užití

Hackeři na FB stránkách zveřejnili příspěvky propagující aplikaci na blokování reklamy.

Oficiální facebooková stránka ministerstva dopravy se stala terčem hackerů. V sobotu se totiž objevily příspěvky, které odkazovaly na podezřelý obsah. Konkrétně šlo o několik odkazů na údajné filtry reklam. 

„Už vás nebaví být bombardován dotěrnými reklamami při prohlížení webu? Přivítejte AdProtector Guard, výkonný doplněk blokátoru reklam navržený exkluzivně pro EDGE Browser,“ uvádí například jeden z příspěvků, který je napsán v angličtině. Resort má mimo jiné na FB změněné i kontakty, a to e-mail a odkaz na webovou stránku.

Ministerstvo o útoku informovalo na svém twitterovém účtu. Zároveň požádalo veřejnost, aby na žádný odkaz ani příspěvek, který tam byl v posledních hodinách zveřejněn, neklikala. Na odstranění problému se údajně pracuje.

Domů
Sdílet
Diskuse