Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
20. června 2023 9:48
Čas čtení 0:38

ČHMÚ: Platí výstraha před vysokými teplotami. Hrozí i bouřky?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Platí výstraha před vysokými teplotami. Hrozí i bouřky?
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před vysokými teplotami, které mají zasáhnout většinu republiky. Výstraha platí od úterního dopoledne a potrvá až do půlnoci.

Nejvyšší teploty mají podle meteorologů zasáhnout Polabí, jih a jihozápad Čech. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky a přeháňky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 32 °C. Výstraha platí od úterních jedenácti hodin do desáté hodiny večerní. Na horách se teploty budou pohybovat kolem 24 °C. 

15. června 2023 16:29 Čas čtení 2:47 Do Česka míří tropy. Jaká je maximální povolená teplota v kanceláři a kdy už tě zaměstnavatel musí pustit domů? Do Česka míří tropy. Jaká je maximální povolená teplota v kanceláři a kdy už tě zaměstnavatel musí pustit domů?

Meteorologové zároveň doporučují zdržet se pobytu na přímém slunci, a to především mezi jedenáctou a třetí hodinou. Dále radí, aby lidé používali pokrývku hlavy, sluneční brýle a nechráněné části pokožky si chránili krémem s vysokým ochranným faktorem.

Varování před vysokými teplotami platí pro Prahu, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj a Jihomoravský kraj. 

Domů
Sdílet
Diskuse