Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
20. června 2023 10:52
Čas čtení 0:57

Fiala se ostře pustil do Ruska: „Je ochotné překročit všechny meze“

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fiala se ostře pustil do Ruska: „Je ochotné překročit všechny meze“
Zdroj: Občanská demokratická strana

Premiér Petr Fiala (ODS) se na úterní konferenci „Naše bezpečnost není samozřejmost“ nechal slyšet, že Rusko je v konfliktu na Ukrajině ochotno překročit všechny meze. Podle něj je na vládách západních zemí, aby nedošlo k zamrznutí konfliktu.

Počet válečných zločinů spáchaných na Ukrajině se podle Fialy rozrůstá. Premiér zároveň varoval před zamrznutím konfliktu, při kterém by vznikla hrozba, že se vyčerpají ukrajinské síly, ale i možnosti podpory Ukrajiny, a hlavně pozornost v západních zemích. „Hrozí nám scénář zamrzlého konfliktu, který by znamenal vytvoření centra trvalé bezpečnostní nestability ve východní Evropě,“uvedl

20. června 2023 9:48 Čas čtení 0:38 ČHMÚ: Platí výstraha před vysokými teplotami. Hrozí i bouřky? ČHMÚ: Platí výstraha před vysokými teplotami. Hrozí i bouřky?

Fiala pozitivně komentoval postup ukrajinských vojsk, upozornil ale na to, že konec samotné války je zatím v nedohlednu. Hlavním úkolem západních vlád je podle premiéra odvrácení scénáře, při kterém by došlo ke zmiňovanému zamrznutí konfliktu. 

„Nikdy nesmíme zapomínat na to, že Ukrajina bojuje i za nás a za naše bezpečí. Byli jsme první, kdo Ukrajině dodal munici, tanky, bojová vozidla pěchoty, vrtulníky, houfnice či raketomety,“uvedla k současné situaci na Ukrajině ministryně obrany Jana Černochová (ODS). 

Konference s názvem Naše bezpečnost se koná v úterý na Pražském hradě a kromě vrcholných politiků na ní vystoupili i náčelník generálního štábu Karel Řehka, vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáš Kopečný nebo poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar. Konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost pořádá od roku 2014 spolek Jagello 2000, který její organizaci zahájil u příležitosti 15. výročí vstupu České republiky do NATO.

Domů
Sdílet
Diskuse