Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. června 2023 12:21
Čas čtení 0:42

Video: Řidič najel do účastníků pochodu za snížení rychlosti, tlačil je několik metrů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Řidič najel do účastníků pochodu za snížení rychlosti, tlačil je několik metrů
Zdroj: Facebook/Poslední generace

Na demonstraci sdružení Poslední generace za omezení základní rychlosti na 30 km/h najelo do účastníků auto. Řidič následně tlačil lidi několik metrů dopředu. Pořadatelé akce zveřejnili na Twitteru videa z celé situace a stěžují si na policii.

„Na útočníka podáme trestní oznámení, takové jednání je nepřijatelné. Záměrně nás ohrozil a narušil naše shromáždění,“komentuje Poslední generace. Celou situaci tak vnímají jako selhání Policie ČR, která je přestala na pochodech doprovázet. Pořadatelé se tak chtějí obrátit i na GIBS.

22. června 2023 15:33 Čas čtení 1:25 Aktivisté obsadili rypadlo v dole Bílina. „Vytěžené uhlí se nemusí použít jako zdroj energie v Česku,“ reaguje ministerstvo Aktivisté obsadili rypadlo v dole Bílina. „Vytěžené uhlí se nemusí použít jako zdroj energie v Česku,“ reaguje ministerstvo

„Je na svolavateli, aby zajistil bezpečný průběh,“ komentuje Policie ČR

Zároveň navrhují pražskému primátorovi Bohuslavu Svobodovi (ODS) a náměstkovi pro dopravu Zdeňku Hřibovi (Piráti) schůzku, na které by jim představili další plány. Demonstraci za zklidnění dopravy plánují opět 28. června.

Na situaci zareagovala i Policie ČR prostřednictvím vlákna na Twitteru. „Při těchto akcích máme především subsidiární roli. Na svolavateli akce je, aby zajistil její bezproblémový průběh,“ zmiňuje. Zároveň dodává, že pořadatel nezajistil, aby se účastníci pohybovali v pravém jízdním pruhu, a porušili tím zákon. „Proto jejich jednání bude oznámeno správnímu orgánu. Jednání řidiče a účastníků shromáždění, kteří mu bránili v jízdě, vyhodnocujeme a nevylučujeme jeho protiprávnost.“

Domů
Sdílet
Diskuse