Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
2. července 2023 10:31
Čas čtení 0:33

Střelba v Chorvatsku: Psychicky nestálý muž měl kalašnikovem zastřelit ženu. Podpálil i auto a tři domy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Podle sousedů podezřelého měl muž psychické problémy.

Chorvatská policie dopadla podezřelého, který v sobotu večer spustil střelbu ve městě Sisak ve střední části země, 60 kilometrů od Záhřebu. Střelec zabil 45letou ženu a další 4 lidé skončili se zraněními v nemocnici. Střelba se odehrála v sobotu večer krátce po 20:00. Vzniklo při ní i několik požárů, uvedla chorvatská policie.

2. července 2023 9:49 Čas čtení 0:40 Chorvatsko zakázalo prodej v neděli. Nový zákon omezí i české turisty, toto jsou výjimky Chorvatsko zakázalo prodej v neděli. Nový zákon omezí i české turisty, toto jsou výjimky

Chorvatská státní televize upřesňuje, že pachatel údajně střílel z automatické pušky kalašnikov, poté zapálil tři domy a uprchl. Dva domy a jedno auto shořely. Policisté po útočníkovi pátrali po celém městě a chytili ho asi v jednu hodinu v noci. Muž, který je podezřelý ze střelby a žhářství, bude trestně stíhán.

Podle sousedů je podezřelý osamělý šedesátník, který měl psychické problémy, bojoval v jugoslávské válce a trpěl posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD). Muž zavražděné ženy tvrdí, že s vrahem nebyli v konfliktu a že neví, co přesně předcházelo tragédii.

Chorvátsko
Zdroj: snímka obrazovky HRT
Domů
Sdílet
Diskuse