Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda TASR
2. července 2023 13:34
Čas čtení 0:46

Nepokoje ve Francii: Výtržníci vjeli autem do domu starosty a zapálili ho, zranili jeho manželku i dítě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nepokoje ve Francii: Výtržníci vjeli autem do domu starosty a zapálili ho, zranili jeho manželku i dítě
Zdroj: TASR/AP

Výtržníci ve Francii vrazili v noci na neděli autem do domu starosty města jižně od Paříže. Při útoku zranili jeho manželku a jedno z jejich dětí.

Demonstranti vrazili autem do domu, když rodina spala, a poté ho měli zapálit. „Byl to pokus o vraždu z nevýslovné zbabělosti,“ napsal starosta Vincent Jeanbrun na Twitteru. „Moje žena a jedno z mých dětí byly zraněny. Včera večer bylo dosaženo milníku v hrůze a hanbě,“ dodal starosta města L'Hay-les-Roses. TASR informovala o situaci podle agentury AFP.


Incident se odehrál během páté noci násilných nepokojů ve Francii. Vyvolala je smrt sedmnáctiletého mladíka, kterého zastřelila policejní hlídka během dopravní kontroly.
Policie tuto noc zatkla 719 lidí, kteří útočili na policisty, obchody a zapalovali auta, informovalo v neděli ministerstvo vnitra.

V sobotu se přitom konal pohřeb sedmnáctiletého mladíka Nahela M., jehož smrt rozpoutala protesty, informoval web France 24. 


Několik hodin předtím ministerstvo zveřejnilo předběžný údaj o 486 zatčených. Uvedlo, že násilí se ve srovnání s předchozí nocí, kdy bylo zatčeno přibližně 1300 lidí, zmírnilo. Celou situaci ve Francii sledujeme. Co se událo předchozí dny, nalezneš v tomto vláknu

Domů
Sdílet
Diskuse