Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
5. července 2023 19:51
Čas čtení 0:25

Vsetínští hasiči zasahovali u požáru rekreační chaty. Evakuovali z ní leguána

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vsetínští hasiči zasahovali u požáru rekreační chaty. Evakuovali z ní leguána
Zdroj: HZS Zlínského kraje

U požáru rekreační chaty v Huslenkách na Vsetínsku zasahovali hasiči od úterního večera. V budově naštěstí nebyl nikdo kromě leguána, kterého se hasičům podařilo evakuovat.

Požár byl nahlášen kolem deváté hodiny večerní. V době příjezdu hasičů na místo byla hořící část objektu prázdná. Evakuovali z ní pouze leguána. Příčinu požáru i přesnou výši škody zjišťují vyšetřovatelé hasičů. Je ale jasné, že škody se budou pohybovat v řádech několika milionů korun. 

Požár postupně splnil kritéria pro vyhlášení třetího stupně požárního poplachu. „Po příjezdu hasičů na místo byla již zasažena necelá polovina střechy dřevěného objektu, který slouží jako zázemí rekreačního areálu,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. 

„Hasiči začali s hašením a zároveň s průzkumem objektu, jestli se uvnitř někdo nenachází. Naštěstí byla budova prázdná a hasiči tak ven evakuovali pouze leguána,“ dodala Javoříková. 

Domů
Sdílet
Diskuse