Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
9. července 2023 10:08
Čas čtení 1:24

Předpověď počasí: V Česku bude 34 °C, udeří i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude 34 °C, udeří i bouřky
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Příští týden se ponese ve znamení vysokých teplot, denní maxima se budou pohybovat nad 30 stupni Celsia. Po většinu týdne budou místy hrozit bouřky a přeháňky.

Začátek příštího týdne bude tropický, nejvyšší denní teploty dosáhnou ke 35 stupňům Celsia. Bude pokračovat příliv velmi teplého a suchého vzduchu od jihozápadu do Česka. V pondělí ze západní do střední Evropy postoupí studená fronta. Koncem týdne postoupí ze západní do střední Evropy brázda nízkého tlaku vzduchu. Až do odvolání platí výstraha před možným vznikem požárů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pondělí

V pondělí bude polojasno, od západu až oblačno, místy nás čekají přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 30 a 34 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Nejnižší noční teploty klesnou k 19 až 15 °C.

Úterý

V úterý nás čeká polojasno, přechodně oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 19 a 15 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 30 až 34 °C, na severovýchodě bude kolem 29 °C. Bude foukat slabý proměnlivý vítr o rychlosti 1 až 4 m/s.

Středa

Středa přinese oblačnou, přechodně i polojasnou oblohu. Místy se budou objevovat přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 28 až 32 °C. Mírný jihozápadní, postupně až západní vítr 3 až 7 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 21 a 17 °C. 

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ojediněle nás čekají přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 26 a 30 °C. Bude foukat mírný západní vítr 2 až 5 m/s. 

Pátek a víkend

Ke konci týdne bude polojasno až skoro jasno, při zvětšené oblačnosti nás ojediněle čekají i přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 27 až 31 °C, postupně 30 až 34 °C. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C, v neděli kolem 19 až 15 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse