Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
10. července 2023 17:14
Čas čtení 2:08

„Doufám, že ti skončila kariéra,“ vzkazují fanoušci Mawarovi. Video, kde bije a nadává muži v bezvědomí, odsuzují i lidé z branže

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Doufám, že ti skončila kariéra,“ vzkazují fanoušci Mawarovi. Video, kde bije a nadává muži v bezvědomí, odsuzují i lidé z branže
Zdroj: David Lejček

Koncem minulého týdne se po sociálních sítích začalo šířit video, na kterém je zachycen muž v bezvědomí. V pozadí se ozývá hlas, který se mu vysmívá. Video měl na své close friends na Instagramu umístit přímo MMA fighter Tadeáš Mawar Růžička.

Růžička na stories pro blízké přátele natáčel muže, který v bezvědomí leží na chodníku. Zápasník se ho snaží vzbudit tím, že ho hrubě fackuje, nadává mu a i přes opakované výzvy jeho přítelkyně, která celé situaci přihlíží, se muži nesnaží pomoci. 

Růžička měl neznámého muže napadnout. Celým incidentem se momentálně zabývá policie. Ke kauze se už začali vyjadřovat ostatní zápasníci, ale také trenéři samotného Růžičky.

„Já, Ondřej Hutník, a jeho osobní trenér Michal Vančura jsme se o videu, na němž by měl být zachycen Tadeáš, dozvěděli až teď z médií. Ačkoliv doposud nevíme, co se přesně událo a jak celá věc proběhla, jelikož jsme neměli možnost o tom s Tadeášem osobně hovořit, tak takové chování u člena našeho sportovního klubu Spejbl Gym Praha absolutně odsuzujeme a nesouhlasíme s tím,“ uvádí pro web mmashorties

„K Tadeášovi bychom chtěli uvést, že je to normální hodný kamarádský kluk a výborný sportovec, který se sportu věnuje od dětství a pro Českou republiku i náš klub vybojoval mnoho cenných vítězství, a proto absolutně nechápeme, co jej mohlo k takovémuto excesu vést. Pevně věříme, že se celá záležitost řádně vysvětlí a ať bude její rozuzlení jakékoliv, tak se k tomu Tadeáš postaví čelem a vyvodí pro sebe patřičné závěry,“ doplňují. 


Růžička se k incidentu vyjádřil na stories. Tvrdí, že neznámého muže zbil proto, že urážel jeho přítelkyni, a dokonce ji měl i uhodit.


„Jsi jen hanba, takhle se nechová sportovec, ale borec, co má mindrák a bordel v hlavě,“ píše Mawarovi v komentářích jeden sledující. „Doufám, že tvoje kariéra skončila za to, jak ses předvedl,“ dodává další.

Mawara odsoudili i kolegové z branže

S jeho chováním nesouhlasí ani další zápasníci z branže. „Myslím, že každý normální člověk z toho videa usoudí, že takhle se může chovat jenom hovado. Je úplně jedno, jestli to byl zápasník, bojovník, fotbalista nebo hokejista, takhle by se určitě neměl chovat nikdo,“ řekl Vémola pro CNN Prima News. „Není to jenom za hranou profesionálního sportovce, ale je to za hranou i obyčejného člověka, rozhodně se to dít nemá,“ dodal pro CNN Prima News Patrik Kincl.


„Každý si udělejte obrázek, jak se Mawar choval a co natočil. To, že selhal jako člověk, je tam naprosto patrné. Jeho obhajoba je hloupá. Jde tím jen opovrhovat. Je to něco, co se prostě nesmí stát. Je to ve všech ohledech nepřípustné. Těch selhání je tam tolik. On toho svého činu v té chvíli absolutně nelitoval. Naopak se tím chlubil,“ reagoval na Mawara zápasník Karlos Benda na svém YouTube kanále.


„Na videu je vidět, jak tam leží člověk v bezvědomí a nikdo mu neposkytne první pomoc, ještě tam nad ním stojí, fackuje ho a nadává mu. Chlubí se na sociálních sítích s tím, že ho vypnul pravou zadní. To za mě nemá nic společného s bojovými sporty a je to ostuda,“ odsoudil Mawara David Dvořák.


Mawar se ale všem obviněním brání. „Nevěřte žádným paparazzi, žádným! Jsou to jenom krysy, co se snaží přiživit na jménu. Až vám řeknu pravdu, tak to pochopíte,“ uvedl na svém Instagramu. 


Růžička měl navíc údajně vulgárně napadnout i novináře Michala Janotku, který na celý incident upozornil. Reportér teď od skalních Mawarových fanoušků čelí výhrůžkám. Pokud policie Růžičku obviní z napadení, pětadvacetiletý zápasník by mohl skončit i za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse