Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
10. července 2023 18:33
Čas čtení 0:43

Petra Kvitová na Wimbledonu končí. Soupeřka jí v osmifinále nadělila kanára

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Petra Kvitová na Wimbledonu končí. Soupeřka jí v osmifinále nadělila kanára
Zdroj: TASR/AP

Nejvýše nasazená česká hráčka podlehla Tunisance Ons Džabúr 0:6 a 3:6.

Tenistka Petra Kvitová se v pondělí rozloučila s Wimbledonem poměrně hořkým způsobem. Dvojnásobná vítězka tohoto turnaje podlehla v osmifinále Ons Džabúr z Tuniska 0:6 a 3:6. Do čtvrtfinále se neprobojoval ani Jiří Lehečka, který zápas s nasazenou trojkou Daniilem Medveděvem za stavu 4:6, 2:6 skrečoval.

Nepopulární kanár pro dvojnásobnou šampionku

Loňská finalistka wimbledonského turnaje a šestá hráčka světového žebříčku Ons Džabúr nepovolila Kvitové v prvním setu jediný gem a po pouhých 23 minutách jí nadělila nepopulárního kanára. Ani v druhé sadě to pro Kvitovou nevypadalo nejlépe, brzy prohrávala 1:4.

Naději na otočení zápasu oživila dvojnásobná wimbledonská šampionka v následujících dvou gemech, které získala na svou stranu. Ons Džabúr ale drama v druhém setu nedovolila a hru dotáhla do vítězného konce. Petra Kvitová tak po prohře 0:6 a 3:6 třetí trofej z londýnské trávy nepřidá. 

S turnajem se rozloučil také poslední český zástupce mezi muži. Jiří Lehečka se do čtvrtfinále Wimbledonu neprobojoval, utkání s Medveděvem za stavu 4:6, 2:6 skrečoval kvůli zranění. Ve dvouhře tak hájí barvy Česka už jen Markéta Vondroušová. Tu v úterý čeká čtvrtfinálový zápas, její soupeřkou bude Jessica Pegula.  

Domů
Sdílet
Diskuse