Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
11. července 2023 6:00
Čas čtení 0:54

Novou sociální síť Threads používá už 100 milionů lidí. Konkurent Twitteru roste rychleji než ChatGPT

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Novou sociální síť Threads používá už 100 milionů lidí. Konkurent Twitteru roste rychleji než ChatGPT
Zdroj: Facebook/Mark Zuckerberg

Nová aplikace Instagram Threads překročila hranici 100 milionů uživatelů. Tohoto milníku se jí povedlo dosáhnout ještě rychleji než chatbotu ChatGPT. Ten hranici sto milionů pokořil za dva měsíce.

Aplikace Threads se dočkala svého startu ve středu, magickou hranici sto milionů uživatelů tak pokořila za pouhých pět dní. Informuje o tom The Verge.


Během prvních dvou hodin dosáhla aplikace 2 milionů uživatelů a odtud jen mateřská firma Meta oznamovala růst na 5 milionů, 10 milionů, 30 milionů a poté na 70 milionů. Spuštění „daleko předčilo naše očekávání“, uvedl v pátek generální ředitel Mark Zuckerberg.


V pondělním příspěvku na síti Threads, v němž potvrdil milník 100 milionů uživatelů a uživatelek, Zuckerberg uvedl, že růst byl převážně organický. 


„Uživatelé se nejen registrují, ale také postují příspěvky. Od čtvrtka můj kolega Alex Heath informoval, že v aplikaci bylo sdíleno již více než 95 milionů příspěvků a 190 milionů lajků,“ doplňuje Zuckerberga i šéf Instagramu Adam Mosseri. 

Rozhodující budou následující měsíce

Aplikace Threads je však stále v plenkách a teprve budoucí měsíce ukáží, zda si získá stejnou popularitu jako Twitter. Podle šéfa Instagramu Adama Mosseriho není Meta cíleně zaměřena na snahu nahradit Twitter a společnost nehodlá na platformě aktivně podporovat politiku a hard news. 


Ačkoli čísla nejsou přímo srovnatelná, v listopadu loňského roku měl Twitter podle tehdejšího tweetu majitele Elona Muska přibližně 260 milionů zpeněžitelných aktivních uživatelů denně. 


Nedávno podle deníku The Wall Street Journal sděloval inzerentům, že má přibližně 535 milionů zpeněžitelných měsíčních aktivních uživatelů. Externí údaje však naznačují, že návštěvnost Twitteru má v posledních měsících klesající tendenci.

Domů
Sdílet
Diskuse